Antena 3 CNN Actualitate CCR a respins sesizarea PNL privind numirea lui Marian Enache la Curtea Constituțională

CCR a respins sesizarea PNL privind numirea lui Marian Enache la Curtea Constituțională

CCR a respins sesizarea PNL privind numirea lui Marian Enache la Curtea Constituțională
29 Iun 2016   •   12:54

Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizarea PNL privind numirea lui Marian Enache în funcţia de judecător la CCR

"Textul de lege vorbeşte că propunerile se pot face de grupuri, de deputaţi sau de senatori. Nimeni nu poate să interzică unui deputat sau unui senator să se autopropună, cum şi doamna Jipa s-a autopropus", a declarat miercuri, după şedinţă, preşedintele interimar al CCR, Valer Dorneanu. 

El a precizat că decizia a fost luată "cu majoritate bună". 

Senatorii liberali au contestat, pe 21 iunie, la CCR, Hotărârea Senatului nr. 80 din 7 iunie 2016 privind numirea lui Marian Enache judecător constituţional, pe motiv că acesta nu a avut susţinerea unui grup parlamentar. 

Pe 7 iunie, Senatul a decis numirea deputatului Marian Enache în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, iar candidaturile senatoarei Ruxandra Jipa şi judecătoarei Mona Lisa Neagoe, propusă de PNL, au fost respinse. 

Atunci, senatorii liberali au contestat în plen candidatura deputatului Marian Enache, arătând că, potrivit legii, acesta trebuia să fie susţinut de un grup parlamentar sau de alţi deputaţi ori senatori. 

Marţi, plenul Camerei Deputaţilor a vacantat postul deputatului neafiliat Marian Enache, care a anunţat că va demisiona din Parlament începând cu data de 12 iulie. 

Enache îl va înlocui la Curtea Constituţională pe Valentin Zoltan Puskas, căruia îi expiră mandatul pe 13 iulie, şi va avea un mandat de nouă ani.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: CCR Curtea Constitutionala sesizare PNL
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close