Antena 3 CNN Actualitate CCR amână pentru 4 octombrie o decizie în legătură cu sesizarea privind dezincriminarea conflictului de interese

CCR amână pentru 4 octombrie o decizie în legătură cu sesizarea privind dezincriminarea conflictului de interese

CCR amână pentru 4 octombrie o decizie în legătură cu sesizarea privind dezincriminarea conflictului de interese
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Sep 2016   •   14:03

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat, joi, pentru 4 octombrie sesizarea mai multor deputaţi privind dispoziţiile legii pentru interpretarea articolului referitor la dezincriminarea conflictului de interese în cazul parlamentarilor care şi-au angajat rudele la birourile parlamentare până în anul 2013, scrie Agerpres.

"Am decis reluarea dezbaterilor pe 4 octombrie, pentru continuarea verificărilor, mai ales că, între timp, s-a făcut un referat suplimentar şi s-au primit nişte documente de la Agenţia Naţională de Integritate, acum două zile", a declarat joi preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

El a explicat că judecătorii CCR au solicitat date suplimentare de la ANI şi pentru examinarea acestor documente, precum şi a problemelor foarte complexe pe care le presupune această lege, s-a dispus reluarea dezbaterilor pe 4 octombrie.

Textul sesizării a fost semnat de 76 de deputaţi PSD, 13 UDMR, 9 reprezentanţi ai minorităţilor şi un liberal, iar adresa de înaintare a sesizării de neconstituţionalitate a fost semnată de liderul deputaţilor PSD, Florin Pâslaru, în condiţiile în care proiectul a fost iniţiat de actualul preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor din partea PSD, Florin Iordache, şi de deputatul UDMR Marton Arpad.

Pe 22 iunie, Parlamentul a adoptat o propunere legislativă prin care senatorii și deputații care și-au angajat rudele la birourile parlamentare până în anul 2013 să nu poată fi urmăriți de Agenția Națională de Integritate.

Propunerea legislativă privind interpretarea art. 38 alin. (11) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, inițiată de deputații Florin Iordache, Daniel Florea și Marton Arpad, a fost adoptată de plenul Parlamentului cu 306 voturi pentru și o abținere.

Modificările au fost adoptate cu 306 de voturi ”pentru” și o singură abținere.

 

×
Parteneri
Vlad Pascu, la judecătoria Mangalia, termen cu un nou judecător
x close