Antena 3 CNN Actualitate Ce amendă a primit persoana care a poluat râul Argeș | Anunţul Apele Române

Ce amendă a primit persoana care a poluat râul Argeș | Anunţul Apele Române

Persoana care a poluat râul Argeș cu ulei vechi sau produs petrolier a fost identificată şi amendată, anunţă Administrația Națională Apele Române (ANAR).

Ce amendă a primit persoana care a poluat râul Argeș | Anunţul Apele Române
Sursa foto: Apele Române
de Claudia Popovici    |    01 Feb 2023   •   18:34

Potrivit Administrației Naționale Apele Române (ANAR), reprezentanții Inspecției Bazinale de la Apele Române Argeș-Vedea au întocmit procesul verbal de constatare prin care au stabilit tipul și încadrarea sancțiunilor contravenționale stabilite în urma încălcării prevederilor legale.

În urma cercetărilor efectuate, a fost identificată o persoană care deversa resturi de ulei vechi sau produs petrolier, în cantitate estimată de 200-300 de litri, într-o vale situată în apropierea râului Argeș.

Echipele ANAR au acționat pentru curățarea malurilor văii poluate și colectarea reziduurilor. În zonă se acționează pentru a fi preîntâmpinată o nouă poluare accidentală.

Polițiștii din Argeș au anunțat miercuri că a fost un întocmit dosar penal.

Citeşte şi: Românii riscă amenzi de 6.000 de lei, dacă folosesc greşit cardul de energie. La ce trebuie să fie atenţi cei care primesc bani pentru facturi

Apele Române: Persoana care a poluat râul Argeș, amendată cu 40.000 de lei

„În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit faptul că, în dimineața zilei de 31.01.2023, în jurul orei 10:00, un bărbat de 38 de ani din Suseni, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul Pitești, strada Depozitelor, având ca obiect de activitate servicii de reparații auto, ar fi deversat, în canalul colector al apelor pluviale, cantitatea de aproximativ 300 de litri de deșeuri petroliere.

Cu ocazia cercetării la fața locului, au fost ridicate probe de sol, apă și din substanța cu aspect și miros petrolier în vederea efectuării unei expertize pentru a se stabilii dacă poluarea a fost de natură să pună în pericol viața ori sănătatea umană, animală sau vegetală sau dacă apa a devenit dăunătoare sănătății oamenilor, animalelor sau plantelor, conform legislației în vigoare”, transmite IPJ Argeș, potrivit Mediafax. 

Cercetările continuă.

Polițiștii argeșeni au fost sesizați marți că pe râul Argeș sunt urme de reziduuri petroliere. În zonă se observau dâre de combustibil pe câțiva metri, iar oamenii s-au plâns că miroase puternic a petrol.

×
Parteneri
Hidroelectrica a anunţat perioada în care se transmite indexul în mai 2024
x close