Antena 3 CNN Actualitate Cetatea Râşnov rămâne închisă din cauza zonelor cu risc de prăbuşire (VIDEO)

Cetatea Râşnov rămâne închisă din cauza zonelor cu risc de prăbuşire (VIDEO)

Cetatea Râşnov rămâne închisă din cauza zonelor cu risc de prăbuşire (VIDEO)
Sursa foto: Rasnov
17 Feb 2010   •   11:29

Cetatea Râşnov nu va fi deschisă nici în luna martie, aşa cum au anunţat autorităţile. Ministerul Culturii a finalizat expertizele şi a stabilit că zonele cu risc mare de prăbuşire trebuie reabilitate de urgenţă. Acum, cei de la primăria din Râşnov încearcă facă rost de şapte milioane de lei ca să înceapă lucrările.

Situaţia Cetăţii Râşnov rămâne incertă. Autorităţile locale se judecă şi acum cu foştii administratori ca să reintre în posesia ei şi să o reabiliteze.

Încercăm, în funcţie de banii pe care îi avem la dispoziţie, să facem toate aceste lucrări în regim de urgenţă, fiindcă altfel, ne putem aştepta ca toate aceste ziduri să se dărâme, după cum a ieşit din expertiză, iar cetatea să sufere nişte catastrofe pe care nu le-a suferit niciodată în istoria ei.

Administratorul italian al cetăţii Râşnov i-a făcut construcţii ilegale

Expertiza arată că italianul care a administrat cetatea a construit ilegal balcoane, terase şi a decopertat zidurile acesteia. În plus, a montat şi două rezervoare de apă care urmau să alimenteze un restaurant.

Pentru salvarea cetăţii trebuie făcute lucrări de consolidare a zonelor periculoase, în regim de urgenţă.

Pentru aceste lucrări autorităţile au nevoie de aproape şapte milioane de lei. Chiar dacă procesul dintre primăria Râşnov şi foştii administratori nu s-a încheiat, autorităţile au dreptul să intervină pentru salvarea monumentului de categorie A. Pe 25 februarie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va avea loc un nou termen în proces.


Antena 3

×
Subiecte în articol: Rasnov prabusire constructii
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close