Antena 3 Actualitate Cine a fost Dumitru Sechelariu, baronul local din Bacău

Cine a fost Dumitru Sechelariu, baronul local din Bacău

de G.S.    |    16 Feb 2013   •   11:05
Cine a fost Dumitru Sechelariu, baronul local din Bacău
Sursa foto: Foto: Agerpres

Până în momentul în care a ocupat fotoliul de primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu avea afaceri în domeniul transportului internaţional şi al comerţului, prin lanţul de magazine "Selena".

De asemenea, a fost patronul trustului de presă "Deşteptarea" şi acţionar principal al Fabricii de Hârtie "Letea" Bacău, fiind şi preşedinte de onoare al FCM Bacău.

De-a lungul anilor, Sechelariu a fost urmărit penal pentru asociere în vederea comiterii de infracţiuni, luare de mită, înşelăciune, abuz în serviciu contra intereselor publice.

În perioada 2000 - 2004, Consiliul Local Bacău a acceptat 179 de schimburi de teren, în urma cărora Sechelariu, alături de alte persoane fizice şi juridice, au beneficiat de aproximativ 80.000 de metri pătraţi, primiţi din proprietatea Consiliului Local Bacău.

În 2005 a petrecut 45 de zile în arest, fiind acuzat de luare de mită, schimburi şi achiziţii ilicite de terenuri, după care a fost achitat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close