Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaș la Compania de Drumuri și Autostrăzi. Șeful CNADNR: ”Nimeni nu poate scoate iepuri din pălărie”

Scandal uriaș la Compania de Drumuri și Autostrăzi. Șeful CNADNR: ”Nimeni nu poate scoate iepuri din pălărie”

Scandal uriaș la Compania de Drumuri și Autostrăzi. Șeful CNADNR: ”Nimeni nu poate scoate iepuri din pălărie”
04 Apr 2016   •   17:13

Directorul Companiei Naționale de Autostrazi și Drumuri Naționale (CNADNR), Cătălin Homor, a afirmat, într-o conferință de presă, că instituția se confruntă în prezent cu ”o campanie susținută de sabotare a acțiunilor prin care se încearcă revitalizarea CNADNR”.

”Eu am primit un mandat pentru a reorganiza compania, să o restructurez, astfel încât să funcționeze după principii legale, normale, totul să se concretizeze în succes: infrastructură de bună calitate, infrastructură de autostrăzi după care tânjim de foarte mulți ani. Am întreprins deja numeroase măsuri concrete care se pare că au deranjat. Scopul măsurilor a fost de a opri o serie de robineți prin care se scurgeau resursele companiei. Se pare că nu a mai fost răbdare și se duce o campanie susținută de boicotare a acestor măsuri care au ca scop revitalizarea companiei. (...) Sunt măsuri care până acum poate nu au afișat rezultate, pentru că nimeni nu poate face minuni (în patru luni de la investirea sa în funcție -n.r.), nimeni nu poate scoate iepuri din pălărie”, a spus Cătălin Homor.

Mai mulţi foşti şi actuali angajaţi acuză actuala conducere, şi în special pe directorul Cătălin Homor, că a distrus compania şi că nu are niciun plan pentru construcţia de autostrăzi şi reabilitarea de drumuri. Şi nu vorbim despre orice angajaţi, ci de directori, inclusiv cel responsabil cu întreţinerea, arată Alessandra Stoicescu, la ”100 de minute”, de la Antena 3.

Aceştia i-au trimis o scrisoare premierului Cioloş în care spun că, din cei peste 6.000 de angajaţi de la CNADNR, doar 189 sunt specialişti în drumuri.

Totodată, ei susțin că, din lipsă de bani, Compania nu are angajaţi jurişti suficienţi care s-o reprezinte în instanţă şi ajunge să piardă procese de sute de milioane de euro dar, în acest timp, se găsesc bani pentru chiria exorbitantă a sediului instituţiei 2,7 milioane de euro sau pentru a-l plăti, în continuare, cu 20.000 de lei pe lună pe fostul director Narcis Neaga deşi este cercetat penal de DNA.

 

×
Subiecte în articol: 100 de minute
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close