Antena 3 CNN Actualitate Conducerea Autorităţii pentru Pescuit, demisă întrucât nu atras bani europeni. Fuia: Nu ne jucăm cu absorbţia fondurilor europene

Conducerea Autorităţii pentru Pescuit, demisă întrucât nu atras bani europeni. Fuia: Nu ne jucăm cu absorbţia fondurilor europene

Conducerea Autorităţii pentru Pescuit, demisă întrucât nu atras bani europeni. Fuia: Nu ne jucăm cu absorbţia fondurilor europene
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Feb 2012   •   18:00

Conducerea Autorităţii pentru Pescuit a fost demisă miercuri pentru că nu a reuşit să absoarbă niciun ban din fondurile europene. Decizia a fost luată de ministrul Agriculturii, Stelian Fuia.

"Este un program unde avem 320 de milioane de euro disponibili, din care nu am tras nimic", a afirmat Fuia.

Autoritatea pentru Pescuit are la dispoziţie de la Uniune Europeană 320 de milioane de euro. Ministrul Agriculturii a precizat că viitoarea conducere trebuie să prezinte până pe data de 15 martie un plan pentru absorbţia fondurilor europene.

Directorul general al Direcţiei Generale-Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional pentru Pescuit (DG-AMPOP), Gheorghe Văcaru, a fost înlocuit, cu Marisanda Pîrîianu, care va ocupa funcţia până la organizarea concursului. Ministrul a mai spus că plăţile pentru acest program sunt suspendate temporar din 17 ianuarie.
   
Fuia a adaugat că noua conducere a autorităţii va trebui să prezinte până pe data de 15 martie un plan privind absorbţia fondurilor europene şi să reînceapă plăţile.
   
"Nu ne jucăm cu absorbţia fondurilor europene. Ministerul Agriculturii a absorbit până azi 502 milioane de euro. Ţinta privind absorbţia pe primul trimestru este de un miliard de euro şi cred că o vom atinge", a adăugat ministrul Agriculturii.
   
Absorbţia fondurilor europene reprezintă, probabil, cea mai mare provocare a Guvernului Ungureanu, în condiţiile în care bugetul este construit pe asumţia că vor fi atrase de la UE în jur de 6 miliarde de euro, din care 2,5 miliarde euro în sectorul agricol şi 3,5 miliarde euro pe programele operaţionale sectoriale (fonduri structurale şi de coeziune).

Decizia lui Stelian Fuia vine după ce, ieri, Comisia Europeană a întrerupt plăţile pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. Este vorba de 3,5 miliarde de euro.



 


×
Subiecte în articol: Stelian Fuia
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close