Antena 3 CNN Actualitate Conferinţa pentru reconstrucţia Ucrainei, organizată de New Strategy Center

Conferinţa pentru reconstrucţia Ucrainei, organizată de New Strategy Center

New Strategy Center organizează conferinţa internaţională "The Reconstruction of Ukraine and the Strategic Role of Romania" în perioada 13-14 decembrie 2023, în Sinaia, în vedere dezbaterii multiplelor aspecte referitoare la procesul de reconstrucţie a Ucrainei şi evidenţierea rolului strategic pe care România trebuie să îl joace în acest context.

Conferinţa pentru reconstrucţia Ucrainei, organizată de New Strategy Center
de Georgiana Adam    |    11 Dec 2023   •   14:18

Conferinţa reuneşte oficiali din Ucraina, Republica Moldova, din România şi din alte state UE şi NATO, experţi independenţi, reprezentanţi ai mediului de afaceri, academic, ai corpului diplomatic, fiind cea mai amplă conferinţă din România dedicată acestei teme.

Conferinţa este organizată sub patronajul Guvernului României.

Deşi războiul din Ucraina continuă cu intensitate, este tot mai amplă dezbaterea la nivel internaţională privind maniera în care se va desfăşura procesul de reconstrucţie şi sursele sale de finanţare. Va fi cel mai amplu proces de reconstrucţie de după Al Doilea Război Mondial, depăşind ca magnitudine şi costuri celebrul Plan Marshall.

Cele mai optimiste evaluări indică o valoare a costurilor de minim 400 de miliarde de dolari, dar acestea cresc deoarece distrugerile provocate de Rusia continuă.

Este necesar ca România să participe din plin la acest proces, susţinând companiile româneşti care au experienţa şi competenţa necesare pentru a participa în multiple domenii de interes la reconstrucţia ţării vecine. Totodată, România trebuie să îşi asume rolul de hub pentru eforturile occidentale de reconstrucţie a sudului Ucrainei, una dintre ariile cele mai afectate de război.

Agenţa conferinţei şi biografiile speakerilor pot fi consultate pe site-ul reconstruct-ukraine.ro. Evenimenul va putea fi urmărit integral în format online pe site-ul www.newstrategycenter.ro sau pe pagina de Facebook New Strategy Center.

×
Subiecte în articol: Ucraina New Strategy Center
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close