Antena 3 CNN Actualitate Cortegiul Reginei Ana nu va poposi în gara de la Curtea de Argeș. Monumentul este într-o stare deplorabilă

Cortegiul Reginei Ana nu va poposi în gara de la Curtea de Argeș. Monumentul este într-o stare deplorabilă

Cortegiul Reginei Ana nu va poposi în gara de la Curtea de Argeș. Monumentul este într-o stare deplorabilă
10 Aug 2016   •   16:26

Sâmbătă, cortegiul funerar va merge către Curtea de Argeş, dar nu va poposi în gara regală, aşa cum spunea tradiţia. Şi asta pentru că gara din Curtea de Argeș arată deplorabil. Tencuiala cade de pe monumentul istoric, iar ceasul, care e identic cu cel din Gara din Paris, nu mai funcționează, se arată într-un reportaj difuzat la ”100 de minute”, de la Antena 3.

Ca să fie în rând cu pregătirile, autoritățile au decis să facă ceva reparații pe la clădirile alăturate, mai exact o toaletă și o altă anexă.

Echipele de muncitori au fost trimise sa reîmprospăteze faţadele anexelor gării regale din Curtea de Argeş, unde va fi înmormântată Regina Ana.

Entuziasmul se opreşte insă aici. Clădirea gării care este monument istoric arată deplorabil si nici nu va fi reparată prea curând. Muzeografii spun că decizia reprezentanților Casei Regale de a nu folosi trenul regal pentru transportul Reginei a fost una înțeleaptă.

În urmă cu un an, primăria Curtea de Argeș a cerut Căilor Ferate Române să i se permită să repare gara din fondurile locale, însă răspunsul a fost negativ.

Traseul stabilit pentru cortegiul funerar nu va trece însă pe lângă gara din Curtea de Argeș. În consecință, drumul regilor nu va fi respectat pentru funeraliile Reginei Ana.

 

×
Subiecte în articol: Curtea de Arges 100 de minute
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close