Antena 3 CNN Actualitate Coșciug COVID, cu rămăşiţe umane, abandonat pe un bulevard din Capitală. Este al doilea caz în ultimele zile

Coșciug COVID, cu rămăşiţe umane, abandonat pe un bulevard din Capitală. Este al doilea caz în ultimele zile

Încă un coșciug din zinc a fost descoperit de polițiștii din București, abandonat pe bulevardul Nicolae Grigorescu, din sectorul 3. Serviciul Omoruri a fost imediat anunțat, deoarece, în sicriu, au fost găsite rămăşiţe umane.

Coșciug COVID, cu rămăşiţe umane, abandonat pe un bulevard din Capitală. Este al doilea caz în ultimele zile
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    31 Mar 2021   •   13:45

Zilele trecute, a apărut în presa din România informația potrivit căreia un coșciug din zinc ar fi fost găsit pe Bulevardul Nicolae Grigorescu.

Oamenii legii au deschis o anchetă, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că un cetățean român, ce fusese diagnosticat cu COVID-19 și decedase în străinătate, fusese adus în România, conform protocolului, într-un coșciug din zinc. Însă din dorința familiei de a-l înmormânta creștinește, familia a apelat la o firmă de pompe funebre care a schimbat coșciugul din zinc cu unul din lemn. 

La doar câteva zile mai târziu, un alt coșciug din zinc a fost descoperit pe marginea drumului, tot pe Bulevardul Nicolae Grigorescu, de data aceasta în interior fiind găsite și rămăşiţe umane, drept pentru a fost ridicată ipoteza unei crime.

Certificatele de îmbălsămare, semnate de același medic

Ca și în primul caz, în sicriu s-a găsit brățara de identificare a persoanei decedate. Așa s-a ajuns la concluzia că a fost vorba despre o femeie, decedată tot în Marea Britanie și tot de COVID-19, care fusese adusă în țară în același timp cu bărbatul scos din sicriul aruncat pe câmp.

Surse apropiate anchetei au afirmat, pentru gândul.ro, că, la fel ca în cazul bărbatului, femeia ar fi fost scoasă din coșciugul metalic și îmbălsămată, iar resturile au fost puse în cutia din zinc. În același timp, ambele persoane ar fi fost înhumate de aceeași firmă de pompe funebre, iar certificatele de îmbălsămare ar fi fost semnate de același medic.

Sursele citate au afirmat că ancheta va fi preluată de alte structuri de poliție care vor face cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor, fals și uz de fals.

În același timp, se fac verificări pentru a se stabili dacă mai există și alte situații similare care nu au fost, deocamdată, descoperite.

×
Subiecte în articol: coșciug zinc
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close