Antena 3 CNN Actualitate Cristian Popescu Piedone, urmărit penal într-un nou dosar. Fostul primar este acuzat de conflict de interese

Cristian Popescu Piedone, urmărit penal într-un nou dosar. Fostul primar este acuzat de conflict de interese

Cristian Popescu Piedone, urmărit penal într-un nou dosar. Fostul primar este acuzat de conflict de interese
29 Sep 2016   •   13:38

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4, a afirmat, joi, la ieşirea de la Parchetul General, că procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţia de conflict de interese, el precizând că a dat şi o declaraţie, scrie Agerpres.

''Mi-a fost adusă la cunoştinţă acuzaţia de conflict de interese şi am dat o declaraţie. Urmează ca instanţa să se pronunţe la final'', a spus fostul edil.

Cristian Popescu Piedone s-a prezentat joi la Parchetul General pentru a fi audiat de procurori în dosarul referitor la sesizarea ANI privind conflictul de interese.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei a infracţiunii de conflict de interese, existând indicii că acesta ar fi semnat acorduri şi autorizaţii de funcţionare pentru societăţi administrate de copiii săi.

Agentia Națională de Integritate susține că, în perioada 2013 - 2015, Cristian Popescu Piedone a semnat, în calitate de primar, șase acorduri de funcționare și două autorizații de funcționare pentru „God Trust Enterprises SRL", „Sport Team Kart SRL" și „Chocoland SRL", ca urmare a cererilor formulate și semnate olograf de către copiii acestuia, asociați și administratori ai societăților comerciale.

Mai mult decât atât, mai spun inspectorii, începând cu anul 2013, S.C Sport Team Kart SRL, societate administrată de către fiul persoanei evaluate, a încheiat patru contracte cu Administrația Domeniului Public Sector 4, instituție subordonată Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafețe de 400 mp. Însă, în urma măsurătorilor efectuate a rezultat că aceasta ocupă suprafața de 2.234 mp.

În urma constatării conflictului de interese penal, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close