Antena 3 CNN Actualitate Cristina Guseth: Ştiu că am o problemă că nu am studii de specialitate. Mă recomandă reputaţia în ceea ce priveşte apărarea statului de drept

Cristina Guseth: Ştiu că am o problemă că nu am studii de specialitate. Mă recomandă reputaţia în ceea ce priveşte apărarea statului de drept

Cristina Guseth: Ştiu că am o problemă că nu am studii de specialitate. Mă recomandă reputaţia în ceea ce priveşte apărarea statului de drept
16 Noi 2015   •   20:34

Cristina Guseth, propunerea pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a fost audiată de Comisiile juridice reunite ale celor două camere.

Nominalizarea sa a fost contestată în mediul public, inclusiv de către Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, deoarece Cristina Guseth nu are studii juridice.

În faţa comisiilor, Cristina Guseth a oferit trei exemple de ţări din Europa, în care miniştri ai Justiţiei nu sunt jurişti, respectiv Marea Britanie, Franţa şi Suedia.

Întrebată de către senatorul UNPR Florentina Jipa "de unde începeţi să studiaţi un dosar penal", Cristina Guseth a răspuns că "nu este rolul ministrului Justiţiei să studieze un dosar" şi că nu va studia dosare penale. Printre atribuţiile ministrului Justiţiei este coordonarea activităţii procurorilor.

"Ştim cine este pe lângă dumneavoastră, ştim cine va conduce de fapt" a mai spus Florentina Jipa, făcând aluzii la relaţia dintre Cristina Guseth şi Monica Macovei, respectiv finanţările primite de Freedom House pe filiera Soros. Aceste afirmaţii au fost catalogate de către Cristina Guseth drept "jignitoare".

În "problema ofiţerilor acoperiţi din justiţie", Cristina Guseth consideră că este nevoie de probe în acest sens şi că abia atunci va "lua în calcul" existenţa unei probleme în acest sens.

"Mă recomandă reputaţia în ceea ce priveşte apărarea statului de drept" a mai spus Cristina Guseth, care a afirmat că unul dintre obiectivele sale va fi selecţia transparentă a magistraţilor, meritocratic, aceste principii urmând să fie aplicate şi în numirile viitoare ale procurorilor şi că prioritară va fi continuarea reformei în justiţie, precum şi lupta împotriva corupţiei.

×
Subiecte în articol: audieri ministrul Justitiei
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close