Antena 3 CNN Actualitate Decizie definitivă: Instanța din Malaysia menține pedeapsa capitală pentru românul Ionuț Gologan

Decizie definitivă: Instanța din Malaysia menține pedeapsa capitală pentru românul Ionuț Gologan

Decizie definitivă: Instanța din Malaysia menține pedeapsa capitală pentru românul Ionuț Gologan
Sursa foto: Foto: Facebook
26 Ian 2016   •   11:24

Ministerul Afacerilor Externe informează că, la 26 ianuarie 2016, s-a judecat recursul în cazul lui Ionuț Gologan, condamnat la pedeapsa capitală în Malaysia, pentru trafic de droguri. Curtea Federală de Justiţie a Malaysiei, care a judecat recursul, a confirmat pedeapsa capitală printr-o decizie definitivă, fiind epuizate astfel toate căile interne de atac în acest caz.

Avocaţii lui Ionuț Gologan urmează să depună o cerere de graţiere la sultanul statului malaysian în care a fost comisă fapta. Conform procedurilor malaysiene, această cerere va fi analizată de o Comisie de Graţiere, care se convoacă la solicitarea sultanului. MAE precizează că sentinţa nu poate fi pusă în aplicare până când nu este soluţionată cererea de graţiere, iar acest demers poate fi de durată.

Citiți și:Mama lui Ionuț Gologan: Sper ca sultanul să îl cruțe

De asemenea, MAE informează că legislația malaysiană privind pedeapsa capitală pentru traficul de droguri este în curs de revizuire. Autoritățile malaysiene au informat oficial că au blocat administrativ execuțiile în cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, în vederea revizuirii legii.

Statul român, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe şi al Ambasadei României la Kuala Lumpur, va continua demersurile, având în vedere situaţia fără precedent în care se aduce atingere dreptului la viață al unui cetățean român, consacrat ca un drept inalienabil în ordinea constituțională a statului român. Acest lucru a impus tratarea subiectului cu o atenție deosebită, cazul a fost şi rămâne o prioritate pentru autorităţile române.


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close