Doi martori din dosarul Gala Bute au dezvăluit circuitul banilor. Cum au dus geanta cu bani la Ministerul Dezvoltării

de S.T.    |    30 Sep 2016   •   22:24
Doi martori din dosarul Gala Bute au dezvăluit circuitul banilor. Cum au dus geanta cu bani la Ministerul Dezvoltării Foto: pixabay.com

Doi martori denunţători din dosarul Gala Bute, Corin Boian şi Adrian Gărdean, au spus vineri, în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că au dat o valiză cu 900.000 de euro pentru deblocarea plăţilor necesare pârtiilor din Borsec, Straja și Parâng, informează news.ro.

Suma ar fi reprezentat "comisionul" de 10% din totalul contractelor.

Martorul Corin Boian a arătat, la audierea în faţa instanţei de judecată, că, pe 6 octombrie 2011, avea 600.000 de euro într-un o geantă neagră de voiaj.

„Banii erau în bancnote de 500 de euro. Am venit de la Piteşti la Gărdean la biroul său din Băneasa, de la Aviaţia Utilitară. Gărdean a completat suma cu 300.000 de euro în birou, tot în bancnote de 500 de euro. Am plecat amândoi spre minister. Gărdean a intrat cu geantă. Eu am rămas în parcare. Am dedus, din context, că vizita la MDRT este anunţată. Gărdean mi-a zis că se duce la domnul Gheorghe Nastasia. Nu mi-a spus în ce birou au avut loc discuţiile”, a arătat omul de afaceri, care a plătit pentru a i se debloca proiectul privind domeniul schiabil de la Parâng pentru care câştigase licitaţie pentru lucrările de construcţie.

Parteneri
x close