Antena 3 CNN Actualitate Dosar penal pentru distrugere din culpă în cazul exploziei TIR-ului încărcat cu butelii

Dosar penal pentru distrugere din culpă în cazul exploziei TIR-ului încărcat cu butelii

Dosar penal pentru distrugere din culpă în cazul exploziei TIR-ului încărcat cu butelii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    11 Iun 2016   •   08:44

Dosar penal pentru distrugere din culpă în cazul exploziei TIR-ului încărcat cu butelii. Cele 500 de butelii transportate au explodat în lanţ.

Bubuiturile care se auzeau de la câţiva kilometri le-au dat fiori localnicilor şi pompierilor sosiţi la intervenţie. Locul arată ca după o catastrofă: mai mult de jumătate din butelii au explodat și s-au împrăştiat pe asfalt şi în curţile oamenilor.

Locuitorii în zonă au fost evacuaţi imediat după izbucnirea incendiului şi duşi la 500 de metri depărtare, pe câmp. Circulația pe drumul European 85 a fost închisă, iar traficul dintre Moldova si Capitala a fost deviat prin Mizil-Ploiești.

Din fericire însă, nimeni nu a fost rănit.

Locul incidentului a fost acoperit cu nisip şi se va asfalta.

60 de militari cu 8 autospeciale au intervenit să stingă incendiul. În momentul în care au început exploziile, pompierii s-au retras şi au acţionat cu tunurile de apă de la distanţă de 700 de metri.

La faţa locului au ajuns şi criminalişti şi procurori de la parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, care au deschis deja dosar penal pentru distrugere din culpă şi neluarea măsurilor legale privind securitatea în muncă. Aceştia vor verifica şi legalitatea transportului şi a încărcăturii.

Şoferul are toate actele în regulă, a fost testat pentru alcoolemie şi s-a dovedit că nu consumase alcool.

 

×
Subiecte în articol: TIR butelii explozie dosar penal
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close