Antena 3 CNN Actualitate Durere fără margini pentru familiile militarilor care au murit în tragedia aviatică din jud. Sibiu. "Şi-a PRESIMŢIT SFÂRŞITUL"

Durere fără margini pentru familiile militarilor care au murit în tragedia aviatică din jud. Sibiu. "Şi-a PRESIMŢIT SFÂRŞITUL"

Durere fără margini pentru familiile militarilor care au murit în tragedia aviatică din jud. Sibiu. "Şi-a PRESIMŢIT SFÂRŞITUL"
de O.P.    |    24 Noi 2014   •   05:37

Militarii care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din judeţul Sibiu vor fi comemoraţi astăzi. În unităţile militare din toată ţara vor fi organizate ceremonii în onoarea lor. 

Tot azi, cei doi poliţişti care au ajuns primii la locul tragediei şi au ajutat la salvarea celor doi militari care au supravieţuit accidentului vor fi decoraţi.



Ministrul de Interne Gabriel Oprea le va oferi Placheta de Onoare a MAI. În familiile celor opt militari care au murit însă, durerea este fără margini. Sicriele au fost aduse acasă şi rudele se pregătesc de înmormântare. Trei dintre militari vor fi conduşi azi pe ultimul drum.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al maistrului militar Vasile Marian Gădălean a fost adus acasă, în comuna clujeană Bonţida, cu un cortegiu militar. Acolo era numit "Eroul din Bonţida", pentru că fusese în misiuni în Irak şi Afganistan.

Familia spune că bărbatul şi-ar fi presimţit sfârşitul.

"El să fi zis că îl visează pe taică-său. Taică-său a decedat în urmă cu două luni jumate", spun apropiaţii.

Maistrul militar Vasile Marian Gădălean va fi înmormântat cu onoruri militare. Avea 33 de ani şi a lăsat în urmă un băieţel de un an şi patru luni.
Tot în judeţul Cluj vor fi înmormântaţi şi comandorul Artur-Grigore Palfi, de 47 de ani, căpitanul medic Rareş-Cosmin Moldovan, de 34 de ani, şi maistrul militar Dorin Fodor, de 43 de ani.

Căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan, în vârstă de 29 de ani, a fost primit cu lacrimi acasă, în Alba-Iulia.

Locotenentul, pilot la flotila 71 aeriana Campia Turzii, absolvise Academia Forţelor Aeriene din Braşov, se căsătorise cu un an în urmă.

Căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan va fi înmormântat mâine la Alba-Iulia, cu onoruri militare.

Sicriul în care s-a întors acasă maistrul militar Constantin-Dorin Filip, în vârstă de 30 ani, a fost întâmpinat de tânăra cu care urma să se căsătorească.

Maistrul militar va fi decorat postmortem.

Sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, de 25 de ani, va fi înmormântat la Piatra-Olt.

Şi în comuna agreşeană Buzoieşti a fost tristeţe. Maistrul militar Paul Bădescu, de 41 de ani, a fost primit în lacrimi de familie, prieteni şi colegi.

Maistrul militar Paul Bădescu va fi înmormântat în curtea bisericii, alături de eroi care au murit în cele două războaie mondiale.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close