Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educației: Evaluarea Națională și Bacalaureatul vor fi date; Anul școlar nu se îngheață

Ministrul Educației: Evaluarea Națională și Bacalaureatul vor fi date; Anul școlar nu se îngheață

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că cele mai importante examene pentru elevi, Evaluarea Națională și Bacalaureatul, vor fi date, într-un fel sau altul, iar anul școlar se va încheia.

Ministrul Educației: Evaluarea Națională și Bacalaureatul vor fi date; Anul școlar nu se îngheață
Sursa foto: Gov.ro
de Claudia Simion    |    23 Apr 2020   •   17:35

Ministrul a spus că, în momentul de față, cursurile au reînceput online, după vacanța de Paște.

"În acest moment am reluat cursurile în format online pentru că până ieri am avut vacanța de Paște. Elevii au revenit la cursurile din spațiul de acasă în loc de spațiul de la școală. Pe această cale îi rog pe colegii profesori să mențină legătura cu elevii. E foarte importantă susținerea morală e părinților pentru că trecem printr-o situație dificilă. De pe data de 15 mai încetează starea de urgență. Dar noi trebuie să fim în continuare în siguranță. Aș face apel către părinți ca în primul rând să îi preocupe sănătatea copiilor. Cred că momentul cel mai bun e cel în care specialiștii de la MS ne vor spune că nu va exista niciun pericol pentru elevi, studenți și cadrele didactice".

Monica Anisie a dezvăluit că sunt în discuție măsurile care vor fi luate pentru momentul în care elevii se vor întoarce la școală.

"Experiența trăită cu toții trebuie să fie ca o lecție. Viața noastră începând de la momentul în care va înceta starea de urgență va fi o viață prin care trebuie să respectăm niște reguli de igienă, de distanțare socială, să începem să purtăm măști pentru a-i proteja pe ceilalți și să ne protejăm pe noi. Trebuie să redeschidem școlile într-un mod treptat, gradual și să ne preocupe siguranța copiilor.

Am avut o video-conferință cu miniștrii Educației din UE și aceleași probleme sau întrebări și-au pus și ei, să vedem cum îi putem obișnui pe copii să poarte mască. Copiii, în momentul în care vor reveni la școală, vor dori să se îmbrățișeze, să socializeze. Noi trebuie să gândim aceste măsuri împreună cu specialiștii din Ministerul Sănătății".

Ministrul Educației a dat asigurări că nu se pune problema înghețării anului școlar și că examenele naționale vor fi date.

"La acest moment, pot să le spun părinților, elevilor și studenilor că vom încheia, într-o formă sau alta, anul școlar, iar examenele naționale vor fi date. Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat se vor ține".

Ministrul Educației: Momentul cel mai bun pentru întoarcerea la școală e cel pe care-l vor stabili specialiștii

×
Subiecte în articol: Monica Anisie Evaluare naţională

Legislaţie nouă pentru piaţa muncii

Europarlamentarii anunţă că vor să obţină statut de angajat şi drepturi pentru mai multe categorii de lucrători

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close