Antena 3 CNN Actualitate Educație Se dublează numărul de școli în care se va servi masa caldă pentru elevi și preșcolari

Se dublează numărul de școli în care se va servi masa caldă pentru elevi și preșcolari

Se dublează numărul de școli în care se va derula programul-pilot de acordare a unei mese calde pentru preșcolari și elevi. Programul inițiat de Ministerul Finanțelor se va derula și în anul școlar 2022-2023.

Se dublează numărul de școli în care se va servi masa caldă pentru elevi și preșcolari
Sursa foto: Pixabay
de Andreea Ştefan    |    20 Iun 2022   •   18:29

Ministerul Educației a inițiat proiectul de Ordonanță de Urgență prin care Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolari și elevi se derulează și în anul școlar 2022-2023, fiind extins, în același timp, de la 150 la 300 de școli.

Bugetul pentru acest program-pilot este de 354.900.000 lei.

Limita valorică zilnică se majorează cu 50%, de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar, comparativ cu anul școlar 2021-2022.

”În acest context, este extrem de important să încurajăm prezența elevilor la școală pentru a dobândi competențele necesare și, în același timp, să stimulăm incluziunea celor din mediile dezavantajate.

Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor beneficiari vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare.

Produsele distribuite vor respecta cerinţele prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011, dar și de celelalte reglementări europene în domeniu”, a declarat Ministerul Educației.

Implementarea programului-pilot este prevăzută începând cu data de 1 septembrie 2022.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: masa calda
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close