Antena 3 CNN Actualitate ”Nu ne-au lăsat să acționăm absolut deloc!” Europol a publicat mesajele polițiștilor de pe litoral, după accidentul de la 2 Mai

”Nu ne-au lăsat să acționăm absolut deloc!” Europol a publicat mesajele polițiștilor de pe litoral, după accidentul de la 2 Mai

Polițiștii detașați pe litoral în perioada estivală ar fi trebuit să fie folosiți pentru prevenirea și combaterea faptelor pe linie rutieră, dar în realitate erau „semafoare umane” timp de 9 ore pe zi, pentru că „trebuiau ținuți departe de clientela politică”, scrie Sindicatul Europol.

”Nu ne-au lăsat să acționăm absolut deloc!” Europol a publicat mesajele polițiștilor de pe litoral, după accidentul de la 2 Mai
Sursa foto: Antena 3 CNN / Facebook Europol
de Laura Dinu    |    24 Aug 2023   •   09:34

Sindicatul Europol publică mesaje din interior, dintre polițiștii detașați pe litoral, în perioada estivală: „Iată dimensiunea cangrenei din sistemul de poliție. Este de notorietate faptul că polițiștii rutieri detașați pe litoral mai mult „deranjau”, în opinia șefilor de la Constanța”.

Potrivit mesajelor publicate, „ei (șefii - n.r.) au anunțat că noi, detașații, am fost solicitați aici pentru prevenirea și combaterea faptelor pe linie rutieră, însă noi am fost doar semafoare umane timp de 9 ore / zi. Nu ne-au lăsat să acționăm absolut deloc pe alcool sau droguri, ci doar să dirijăm, atât. Să asigurăm fluență demnitarilor care veneau în vacanță la Constanța”.

Într-un alt mesaj aceștia scriu: „Păcat că a fost nevoie să moară 2 oameni să iasă acest lucru la iveală”, cu referire la accidentul în care un tânăr drogat a intrat cu mașina într-un grup de 8 persoane și a omorât două.

„Din toți detașații, nici măcar unul nu a fost planificat în schimbul 3 să acționeze. Toți am fost în schimbul 1 și 2 pentru fluidizare. (...) Ne țineau singuri în stradă, fără coleg, fără apă, fără să avem pauză de masă sau să ne facem nevoile”, mai scriu polițiștii.

În fața acestor mesaje, reprezentanții Sindicatului Europol trag un semnal de alarmă: „Iată dimensiunea cangrenei din sistemul de poliție. Este de notorietate faptul că polițiștii rutieri detașați pe litoral mai mult „deranjau”, în opinia șefilor de la Constanța. Fără acțiuni pe alcool/droguri, fără schimburi de noapte și fără sancțiuni pentru cei care încalcă regulile de circulație. Doar ținuți în soare prin intersecții sau la trecerile de pietoni, strict pentru „fluidizare”. Detașații trebuiau ținuți departe de „clientela” politică”, scrie, joi, Europol pe pagina de Facebook.

Iată dimensiunea cangrenei din sistemul de poliție. Este de notorietate faptul că polițiștii rutieri detașați pe litoral...

Publicată de Sindicatul Europol pe Miercuri, 23 august 2023

 

×
Subiecte în articol: Europol accident 2 mai
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close