Antena 3 CNN Actualitate Explozie în Central Park din New York

Explozie în Central Park din New York

Explozie în Central Park din New York
Sursa foto: Foto: pixabay.com
04 Iul 2016   •   09:27

Un tânăr de 19 ani a fost rănit duminică în Central Park din New York de explozia, după câte se pare, a unui lansator de artificii artizanale după ce a călcat pe dispozitiv şi deflagraţia i-a mutilat piciorul, au anunţat autorităţile, scrie Reuters.

Poliţia a declarat că nu există niciun motiv pentru a suspecta că explozia, produsă în ajunul sărbătoririi zilei naţionale a Statelor Unite pe 4 iulie, a fost opera unor extremişti sau că obiectul exploziv a fost proiectat pentru a răni pe cineva.

În jurul orei locale 11.00 (15.00 GMT), tânărul "a călcat pe o piatră, a avut loc un fel de explozie şi el a fost rănit la piciorul stâng", a declarat sergentul Lee Jones de la poliţia din New York (NYPD), citat de AFP.

Potrivit unui purtător de cuvânt al pompierilor din New York, "se pare că (piciorul tânărului) i-a fost parţial amputat" de explozie.

Potrivit anchetatorilor, obiectul a fost probabil fabricat de un amator. O persoană aflată în parc a declarat la CNN că explozia s-a auzit "ca o salvă de tun".

Fotografii ale bărbatului rănit, care potrivit poliţiei venise în vizită din statul Virginia cu doi prieteni, îi arătau piciorul stâng bandajat şi grav mutilat în timp ce el era tratat de urgenţă de echipele medicale la faţa locului.

Bărbatul a fost transportat la spital în stare gravă dar stabilă, potrivit NYPD.

Cei doi prieteni ai săi, cu vârste de 18 şi 20 ani, nu au fost răniţi.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close