Antena 3 CNN Actualitate Fabulos. Locul din România unde pensionarii au început să învețe engleza

Fabulos. Locul din România unde pensionarii au început să învețe engleza

Fabulos. Locul din România unde pensionarii au început să învețe engleza
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Mar 2016   •   18:45

Pensionarii din Botoşani au dezvoltat o adevărată pasiune pentru limba lui Shakespeare. Aceştia participă conştincioşi la cursuri de engleză organizate de Biblioteca Judeţeană la cererea localnicilor de vârsta a treia dornici să înveţe limba Albionului. Cel mai vârstnic cursant are 85 de ani şi se pregăteşte să treacă la avansaţi, scrie adevarul.ro.

Pasiune inedită stârnită în rândul pensionarilor botoşăneni. Aceştia spun că vor să fie în pas cu timpul şi după ce în şcoală au învăţat cu de-a sila limba rusă, botoşănenii de vârsta a treia se pun cu burta pe care şi vor să deprindă limba engleză. Aceştia au solicitat chiar cursuri gratuite, spunând că vor fi elevi conştincioşi şi nu vor absenta de la niciun curs, decişi să înveţe la perfecţie limba lui Shakespeare.
 
Motivele care-i împing pe botoşănenii de vârsta a treia să pună din nou burta pe carte, sunt variate. Unii învaţă engleza din pasiune şi mai ales pentru a asculta ştiri internaţionale la canale străine sau pentru a se descurca mai bine pe calculator şi site-uri în limba engleză. ”Vin pentru a-mi exersa memoria, creierul, pentru a afla lucruri noi. Limba engleză este foarte utilă în societatea actuală şi pentru a afla noi informaţii, nu mai spun la calculatoare”, spune Neculae Ştefanov de 59 de ani, venit regulamentar cu maculator, pix şi mapă.

×
Subiecte în articol: pensionari
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close