Antena 3 Actualitate Familia regală cere scutire la plata taxelor pentru domeniul de la Săvârșin

Familia regală cere scutire la plata taxelor pentru domeniul de la Săvârșin

20 Mai 2016   •   11:04
Familia regală cere scutire la plata taxelor pentru domeniul de la Săvârșin
Sursa foto: Foto: Wikipedia

Familia regală cere să fie scutită de plata taxelor pentru domeniul şi clădirile pe care le are în Săvârşin.Regele Mihai este veteran de război și poate beneficia, conform legii, de această facilitate, scrie Digi24.

Conform oficialilor din Săvârşin, cererea a fost depusă încă din luna februarie a acestui an.

Conform Primăriei Săvârşin, familia regală a plătit pentru acest domeniu taxe în valoare de aproximativ 35 de mii de lei pe an, bani care au fost depuşi constant şi fără nici un fel de întârziere în vistieria comunei.

Familia Regală deţine în comuna Săvârşin din Judeţul Arad un domeniu ce se întinde pe 19,5 hectare, care include Castelul Regal, dar şi alte câteva construcţii anexe.

Scutirea de taxe cerută acum de familia regală nu este încă aplicată, pentru că Primăria din Săvârşin a cerut lămuriri cu privire la modul în care sunt utilizate clădirile de pe domeniul regal, informaţii care încă nu au fost adăugate la cererea depusă.

Primarul din Săvârşin spune că reprezentanţii Casei Regale au invocat prevederi din noul Cod Fiscal, intrat în vigoare la 1 ianuarie, anul acesta. Informaţia vine în contextul în care numele Majestăţii sale apare pe aşa-numita „listă a ruşinii” publicată de ANAF, în care sunt trecuţi toţi românii cu datorii la stat mai mari de 1.500 de lei. În dreptul numelui Majestăţi Sale apare o datorie de peste 4 milioane de lei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close