Antena 3 CNN Actualitate "Mă simt abuzată" | Femeie protestatar, dosar penal pentru instigare din cauza unei postări online

"Mă simt abuzată" | Femeie protestatar, dosar penal pentru instigare din cauza unei postări online

O femeie s-a ales cu dosar penal pentru instigare la infracțiuni după ce a scris pe Facebook, duminică, faptul că nu e normal ca polițiștii să iasă în stradă cu arma în timpul protestelor.

"Mă simt abuzată" | Femeie protestatar, dosar penal pentru instigare din cauza unei postări online
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Ian 2024   •   21:43

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 18 Poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de "instigarea publică la săvârșirea de infracțiuni”.

Practic, ea a postat pe Facebook un mesaj despre care polițiștii spun că instigă la săvârșirea de infracțiuni.

"Dacă în democrație, la un protest pașnic iese poliția cu pușca, nu cumva e legitim că iasă și poporul cu cocktailul?”, este o parte din mesajul scris pe femeie pe Facebook, mesajul fiind intens distribuit pe Facebook, duminică seara.

În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, a fost identificată persoana care administrează contul de Facebook, femeia fiind cunoscută pentru activitatea sa la protestele din Capitală.

În urma relaționării cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a fost emis un mandat de aducere, pe numele femeii, în vârstă de 36 de ani.

Astfel, în baza mandatului de aducere, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 13 Poliție, aceasta a fost condusă la sediul subunității de poliție, pentru audiere.

După audieri femeia a spus că se "simte abuzată". 

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 18 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „instigarea publică”, faptă prevăzută de articolul 368 din Codul Penal.

×
Subiecte în articol: protestatar dosar penal
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close