Antena 3 CNN Actualitate Gravidă diagnosticată cu gripa porcină, internată în stare gravă în Timişoara

Gravidă diagnosticată cu gripa porcină, internată în stare gravă în Timişoara

Gravidă diagnosticată cu gripa porcină, internată în stare gravă în Timişoara
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Feb 2013   •   13:25

O femeie însărcinată, diagnosticată cu gripă AH1N1, a fost internată în stare gravă la Timişoara. Medicii i-au montat un plămân artificial, un dispozitiv care ajută la eliminarea dioxidului de carbon în exces şi oxigenează sângele.

Femeia are 31 de ani, este însărcinată în 27 de săptămâni, iar medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele ei de supravieţuire.

Şeful Secţiei Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Timişoara, medicul Dorel Săndesc, a declarat, joi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că pacienta, care se află într-o stare critică, suferă de o "pneumonie severă bilaterală cu plămânul drept afectat".

Potrivit medicului, femeia a fost internată, duminică, la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, unde i s-a montat "plămânul artificial", un dispozitiv care asigură eliminarea dioxidului de carbon în exces şi oxigenarea sângelui.

"Dacă nu am fi instalat acest dispozitiv, în mod cert pacienta nu ar mai fi supravieţuit" a mai declarat medicul Săndesc.



×
Subiecte în articol: gripa gripa porcina AH1N1
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close