Antena 3 CNN Actualitate Încă trei cazuri confirmate de boala Lyme în urma muşcăturilor de căpuşe

Încă trei cazuri confirmate de boala Lyme în urma muşcăturilor de căpuşe

Încă trei cazuri confirmate de boala Lyme în urma muşcăturilor de căpuşe
Sursa foto: foto: antena3.ro
17 Mai 2012   •   15:47

Şapte persoane din municipiul Braşov, între care doi copii, au fost internate în cursul lunii mai la Spitalul de Boli Infecţioase după ce au fost muşcate de căpuşe. În cazul a trei dintre pacienţi, între care un copil, analizele au confirmat boala Lyme, informează Mediafax.
   
De la începutul lunii mai, şapte persoane au fost internate cu suspiciune privind boala Lyme ca urmare a muşcăturilor de căpuşe, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, medicul Magda Baboi.
   
"În toate cele şapte cazuri a fost stabilit diagnosticul clinic de boala Lyme, iar pentru trei dintre cei şapte pacienţi analizele de laborator au confirmat diagnosticul. În celelalte cazuri analizele sunt în lucru" a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, medicul Felicia Constandis.

Aceasta a precizat că doi dintre cei şapte pacienţi sunt copii, iar pentru unul dintre aceştia analizele au confirmat boala Lyme, pentru cel de-al doilea fiind aşteptate rezultatele.
   
Unul dintre cei şapte pacienţi a fost deja externat, iar ceilalţi şase, care se află în spital, se simt "foarte bine", evoluţia stării lor de sănătate fiind favorabilă, a precizat managerul Spitalului de Boli Infecţioase Braşov.

×
Subiecte în articol: Brașov pacienti boala lyme
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close