Antena 3 CNN Actualitate Începe sezonul virozelor. Vezi recomandările medicilor

Începe sezonul virozelor. Vezi recomandările medicilor

Începe sezonul virozelor. Vezi recomandările medicilor
Sursa foto: gripa
12 Oct 2009   •   20:50

Vremea rea nu aduce numai ploi ci şi răceli. Peste 350 de virusuri circulă în această perioadă prin România, iar rezultatul se vede la camerele de gardă ale spitalelor. Sute de bolnavi merg în fiecare zi la doctor pentru ajutor.

Porneşte ca o răceală, cu tuse şi secreţii nazale, dar poate evolua repede spre o bronşită. Deja sunt mii de astfel de cazuri în toată ţara. Iar vremea de afară va face mai mulţi bolnavi.

De marţi până joi, va fi extrem de frig. Iar temperaturile scăzute ajută transmiterea virusurilor care duc la răceli.

În acest moment, peste 50.000 de români au infecţii ale aparatului respirator, adică bronşite sau laringite şi alţi aproape 10.000 suferă de pneumonii. România e ?lovită? de peste 350 de virusuri.

Sunt mai multe cazuri decât anul trecut în aceeaşi perioadă şi cu 70% mai multe infecţii faţă de ultima săptămână. Iar de la o simplă răceală se poate ajunge la complicaţii.

Vitamina C este foarte bine venită în această perioadă chiar dacă nu sunteţi gripat. Medicii ne îndeamnă să ne ferim de antibiotice, care nu-şi au rostul într-o viroză. În plus, în farmacii se găseşte deja vaccinul care ne poate oferi protecţie împotriva aceastei boli de sezon.

Observator

×
Subiecte în articol: gripa raceala vreme rea
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close