Ce informări ar fi primit SRI despre Cristian Tudor Popescu

de S.T.    |    27 Ian 2017   •   13:35
Ce informări ar fi primit SRI despre Cristian Tudor Popescu Foto: Agerpres

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a dezvăluit un caz de informare a Serviciului Român de Informații despre el, care a ajuns la premierul de la acea vreme Adrian Năstase.

„Presa a fabricat binomul, care face... nu face dom'le nimic. Sunt o grămadă de inși care iau bani degeaba. Să vă spun o chestie. Era în perioada domniei lui Adrian Năstase, când umbra lui acoperea toată țara. Și stau de vorbă cu dl. Năstase, pregăteam o întâlnire la Clubul Român de Presă. Și discutând de una alta vine vorba și zice 'Dar n-aveți gusturi rele', 'La ce n-am, domnu' prim-ministru?', 'Păi Harley Davidson!', 'Ce Harley Davidson? Nu am carnet de conducere a motocicletei', 'Ei, domnu' Popescu, asta ziua, noaptea știm... vă luați Harley Davidson și mergeți cu 120 pe Kiseleff', 'Cine v-a dat această informație?'. A fost sincer cu mine: SRI”, a relatat Cristian Tudor Popescu, joi seară, la un post de televiziune.

„O fată a venit la mine să facă un interviu pentru o revistă. Eu aveam pe masă un stileu Harley Davidson, știți că are o serie de parfumuri, de stilouri, de obiecte care sunt cu marca celebră Harley Davidson. Ăsta era în firmă de piston de motocicletă Harley, pe care l-am primit cadou de la primarul din Nazaret. Și scrie fata în introducerea la interviu, nici măcar nu era vorba de ce spusesem eu, de una de alta despre mine, după care scrie: 'are Harley Davidson și-i place să meargă cu el pe contrasens'. Făcuse și ea o metaforă în legătură cu stiloul ăla al meu și modul în care scriu. Ei bine, acea frăzuță a fetei s-a transofmrat într-o informație, cum ar zice domnu' Iliescu: o inforrrrrrrmație, pentru premierul României, care mi-o servea cu simpatie, că am gust”, a mai povestit Cristian Tudor Popescu.

Parteneri
x close