Antena 3 CNN Actualitate Inedit De ce au capacele de pix o gaură în vârf? Soluția salvează sute de vieți anual

De ce au capacele de pix o gaură în vârf? Soluția salvează sute de vieți anual

De ce au capacele de pix o gaură în vârf? Soluția salvează sute de vieți anual
Sursa foto: Foto: brightside.me
de S.T.    |    29 Aug 2016   •   15:09

Compania BIC - liderul pieței mondiale în producția de pixuri, brichete, lame de ras etc.) - a inventat soluția la o problemă aparent nu foarte gravă, în anul 1991. Ideea a fost preluată de toți marii producători.

Știți foarte bine că mulți adulți obișnuiesc să roadă capacele de pix atunci când încearcă să se concentreze sau să găsească o soluție la o problemă. Ei bine, copiii fac același lucru. Numai că, din neatenție, copiii mai și înghit capacele din greșeală.

Compania BIC s-a gândit să adauge o gaură în modelul capacelor de pix, tocmai pentru a permite inhalarea aerului până la sosirea medicilor. Asta în cazul în care capacul este înghițit și se blochează pe trahee, arată brightside.me.

Ați putea spune că este o soluție în lipsa unei probleme, doar că statisticile au arătat că numai în primul an de la implementare au fost salvate mai mult de 100 de vieți.

Institutul britanic de standarde în producție a adăugat soluția la lista recomandărilor pe piața producătorilor de pixuri. Marile companii au adoptat soluția BIC imediat, iar acum rar mai găsești pe piață un pix fără gaură în capac.

 

×
Subiecte în articol: vieti
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close