Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un meteorit ar fi căzut deasupra Iaşului. Teoria lansată de un profesor universitar

Un meteorit ar fi căzut deasupra Iaşului. Teoria lansată de un profesor universitar

Un meteorit ar fi căzut deasupra Iașului. Oamenii spun că ar fi auzit un zgomot puternic sâmbătă la orele prânzului, iar profesorul universitar Silviu Gurlui susține că a găsit chiar fragmente din el.

Un meteorit ar fi căzut deasupra Iaşului. Teoria lansată de un profesor universitar
Sursa foto: Foto: Facebook/Silviu Gurlui
24 Mai 2020   •   10:03

„Se pare că avem un nou fragment (de meteorit, etc) căzut în Iași! Vedeți imaginea alăturată! Cu un an în urmă deasupra Iașului un meteorit se dezintegra la mare înălțime și a produs un zgomot puternic pe o rază de cel puțin 80 Km.

Astăzi, se pare că s-a întimplat din nou!!!! La ora 13:15 la sud de Iași, s-a resimțit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari. În perimetrul satului Ipatele, com Ipatele. Casele/clădirile nu ar fi vibrat atât de tare dar pe acoperișul unei case au fost recuperate bucăți de rocă "negricioase, una prezintă irizatii argintii, friabile" - după cum mi-a afirmat prietenul meu, Ciprian Ifteme, cel care le-a recuperat.

Urmează să le preiau și să le investighez. După primele informații, ar rezulta că a fost din nou un meteorit, direcția de cădere ar fi fost Scânteia-Ipatele-Țibănești-Tansa/Voinești. Rog populația să menționeze ora și locul de unde a fost perceput zgomotul ca să reconstitui traiectoria și alte date de interes științific“, a scris pe Facebook Silviu Gurlui, profesor de Fizică la Universitatea Al I Cuza din Iași.

 

×
Subiecte în articol: meteorit
Parteneri
EXCLUSIV | Mărturia denunţătorului în cazul crimei din Berceni
x close