Antena 3 CNN Actualitate Inedit Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko au ieșit împreună la hochei pe gheață. Au jucat în echipe diferite iar rezultatul a fost surprinzător

Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko au ieșit împreună la hochei pe gheață. Au jucat în echipe diferite iar rezultatul a fost surprinzător

Președintele rus Vladimir Putin și-a reconfirmat abilitățile la hochei pe gheață iar președintele belarus Aleksandr Lukașenko i s-a alăturat, relatează BBC.

Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko au ieșit împreună la hochei pe gheață. Au jucat în echipe diferite iar rezultatul a fost surprinzător
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    30 Dec 2021   •   15:50

După discuții purtate în Rusia cu omologul său de la Minsk, liderul de la Kremlin a evoluat într-o partidă amicală Rusia - Belarus, desfășurată la Sankt Petersburg.

Lukașenko a evoluat în echipa belarusă în timp ce Putin a făcut parte din reprezentativa Rusiei, deși nespecialiștii s-ar putea să nu sesizeze diferența.

Ambii s-au impus pe tabela de marcaj, notează BBC.

Putin a înscris de 7 ori iar Lukașenko, de 12 ori.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sursa citată mai precizează că Vladimir Putin a purtat în acest meci echipamentul său obișnuit, cu numărul 11.

Aleksandr Lukașenko s-a aflat în Rusia pentru un acord în vederea unor exerciții militare comune.

Lukașenko, mulțumiri adresate lui Putin pentru că l-a scos din criză

Miercuri, el i-a mulțumit miercuri lui Vladimir Putin pentru sprijinul politic și economic acordat de Kremlin, în contextul sancțiunilor occidentale.

"Sunt foarte recunoscător, în primul rând dumneavoastră personal, pentru tot ceea ce ați făcut pentru Belarus", i-a transmis Lukaşenko lui Putin, cu prilejul reuniunii pe care cei doi au avut-o la Sankt-Petersburg.

Lukaşenko a adăugat că "orice solicitare" pe care o face Belarus are ecou la Kremlin.

De aceea, economia țării continuă să crească, inclusiv în "timpuri dificile", iar schimburile comerciale au ajuns în acest an la 36%, a precizat liderul de la Minsk.

Putin şi Lukaşenko au făcut paradă de unitatea lor în fața sancțiunilor cu care se confruntă Minskul de la alegerile prezidențiale din 2020, considerate frauduloase de către opoziție și cancelariile occidentale.

"Au fost impuse cinci serii de sancțiuni şi se vorbește despre o a șasea. Niște sancțiuni de-a dreptul prostești, de care nimeni nu are nevoie", a apreciat Lukaşenko.

Unul dintre cele mai scandaloase dosare în care Belarus a fost sancționat se referă la deturnarea unui avion la Minsk, în luna mai, pentru ca regimul lui Lukașenko să-l poată aresta pe jurnalistul de opoziție Roman Protasevici.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close