Antena 3 CNN Actualitate INS, victima unui atac de tip phishing. Românii, invitaţi să-şi "ofere" online datele personale

INS, victima unui atac de tip phishing. Românii, invitaţi să-şi "ofere" online datele personale

INS, victima unui atac de tip phishing. Românii, invitaţi să-şi "ofere" online datele personale
Sursa foto: INS
19 Mar 2009   •   18:39

Institutul Naţional de Statistică a fost ţinta unui atac de tip phishing. Un mesaj online a circulat miercuri pe internet, invitând românii să completeze un chestionar în care să îşi ofere datele personale.

Totul sub pretextul unui presupus recensământ organizat la nivel naţional de Institutul Naţional de Statistică.

Reprezentanţii INS au specificat că mesajul nu provine de la instituţie şi au cerut autorităţilor să să identifice şi săpedepsească autorii acestui mesaj.

Mai mult, românii sunt avetizaţi să fie atenţi la astfel de masaje pe viitor şi să nu le dea sub nici o formă curs.

"Atragem atenţia tuturor persoanelor care au primit sau vor primi mesajul menţionat să nu-i dea curs sub nici o formă. INS nu a avut în vedere şi nici nu intenţionează să organizeze un recensământ online. Totodată, avertizăm asupra faptului că, potrivit legislaţiei în vigoare, informaţiile solicitate prin mesaj au caracter strict confidenţial, comunicarea lor putând să aducă prejudicii majore de natură materială şi morală persoanelor care s-ar lăsa induse în eroare, prejudicii de care Institutul Naţional de Statistică nu este răspunzător", menţionează reprezentanţii INS, potrivit Mediafax.



Antena3.ro

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close