Antena 3 CNN Actualitate Furtunile au făcut ravagii în mai bine de jumătate de ţară. Sute de case au fost inundate

Furtunile au făcut ravagii în mai bine de jumătate de ţară. Sute de case au fost inundate

inundd.jpg
04 Iul 2016   •   08:29

Furtunile au făcut ravagii în mai bine de jumătate de ţară. A fost cod galben de ploi şi vijelii în nordul, centrul, dar şi câteva judeţe din sudul ţării. În Cluj şi Suceava meteorologii au emis codul portocaliu de ploi şi vijelii. Zeci de gospodării au fost inundate iar drumurile si strazile din marile orase au fost acoperite de ape.

Mai multe drumuri au fost inundate în Comarnic, la scurt timp de la intrarea în vigoare a codului galben de ploi puternice. Imaginile dezastrului au fost surprinse cu un telefon mobil de unul dintre localnici.

Autorităţile au intervenit în zonă cu motopompe şi utilaje speciale. Cinci echipaje de pompieri au fost trimise acolo să ajute la evacuarea apei.

Inundaţiile au dat peste cap traficul pe DN1 în zona Posada, mai ales că turiştii s-au întors de la munte şi drumul era deja aglomerat.

Furtuna a făcut ravagii şi în Cluj, unde 120 de gospodării din Valea Drăganului au fost inundate.

Viitura care a venit de pe munte a distrus curţile oamenilor, drumurile din localitate şi aproximativ 40 de hectare de teren agricol.

Echipajele ISU sunt în alertă în toate judeţele în care este valabilă avertizarea meteorologilor. Vorbim aici de zonele din Centrul, Vestul şi Nordul ţării. Codul galben de furtuni şi precipitaţii abundente a intrat în vigoare ieri la ora 14 şi expiră în această seară.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close