Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaș în Italia. Un cotidian de drepta le oferă cititorilor ca supliment Mein Kampf al lui Hitler

Scandal uriaș în Italia. Un cotidian de drepta le oferă cititorilor ca supliment Mein Kampf al lui Hitler

Scandal uriaș în Italia. Un cotidian de drepta le oferă cititorilor ca supliment Mein Kampf al lui Hitler
de S.T.    |    13 Iun 2016   •   14:35

Cotidianul italian de dreapta Il Giornale le propune sâmbătă cititorilor săi, sub deviza „cunoaşte pentru a respinge”, opusul „Mein Kampf” al lui Adolf Hitler, o iniţiativă care scandalizează comunitatea evreiască şi pe Matteo Renzi, relatează AFP.

Preşedintele Consiliului de Miniştri a reacţionat vehement, sâmbătă dimineaţa, într-un mesaj postat pe Twitter, faţă de publicarea în Italia a acestei lucrări programatice, redactată în 1925, a celui care avea să comită cel mai mare genocid din Istorie.

„Mi se pare sinistru ca un cotidian italian să propună în prezent Mein Kampf al lui Hitler. Salut cu afecţiune comunitatea evreiască. Să nu se mai repete niciodată!”, scrie Renzi, referindu-se la Holocaust.

„Citirea Mein Kampf este un veritabil antidot la toxinele naţional-socialismului”, s-a justificat ziarul, care publică o versiune din 1937 a opusului, într-o ediţie comentată de istoricul Francesco Perfetti.

Il Giornale precizează că Mein Kampf este prima dintr-o serie de opt cărţi dedicate istoriei celui de-al Treilea Reich, care vor fi puse în vânzare săptămânal.

„Mein Kampf” este o lucrare scrisă de Hitler în 1924 și 1925, când ispășea o pedeapsă cu închisoarea pentru un puci ratat.

Text fondator al nazismului, „Mein Kampf” (Lupta mea), care evocă proiectul de exterminare a evreilor, este singura lucrare scrisă de Fuhrer, amintește AFP.

×
Subiecte în articol: Adolf Hitler Matteo Renzi
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close