Antena 3 CNN Actualitate Cod roșu la Bacău. Pământul curge ca o lavă vulcanică spre case

Cod roșu la Bacău. Pământul curge ca o lavă vulcanică spre case

Cod roșu la Bacău. Pământul curge ca o lavă vulcanică spre case
Sursa foto: foto: Facebook/ MAI
15 Iun 2016   •   10:42

A fost încă o noapte de disperare pentru locuitorii din Comăneşti. Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, pământul de pe dealul din apropiere a luat-o din nou la vale şi ameninţă să le înghită locuinţele. Valul de pământ este acum la circa 100 de metri de case. Şi vine cu atâta forţă încât zmulge din rădăcini copaci foarte groşi, pe care un om i-ar cuprinde cu greu în braţe, transmite TVR1.

Deși ploile s-au oprit, situaţia rămâne, în continuare, gravă. Alte câteva locuinţe au fost evacuate. Pentru cazare, Primăria a pus la dispoziţie un adăpost social, însă cei mai mulţi oameni au preferat să rămână la rude. Autorităţile fac tot posibilul să evite dezastrul, însă mulţi localnici au deja bagajele făcute şi aşteaptă şi ei ordinul de evacuare.

''Sunt doi versanţi care curg ca o lavă vulcanică spre locuinţe. Este o cantitate imensă de pământ, aluviuni, cioate, lemn, copaci plantaţi de noi în 2007 - curg ca un râu, ca o lavă vulcanică. Se opriseră în dreptul unui drum forestier care a format un baraj, a crescut nivelul acestuia cu vreo 5-6 m, apoi a început să deverseze peste acest drum şi acum se apropie de case. E o distanţă de aproximativ 100 de metri până la primele case, a declarat pentru TVR 1 primarul oraşului Comăneşti, Viorel Miron.

Cod roşu a fost instituit în localitatea Comăneşti din Bacău. Zona unde casele sunt ameninţate de şuvoaie e păzită de jandarmi. 13 familii au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele și acum stau temporar pe la rude.

 

×
Parteneri
Cod galben de furtuni severe în România! Informare meteo de vreme rea
x close