Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ana Maria Pătru, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

Ana Maria Pătru, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

Ana Maria Pătru, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani
27 Dec 2017   •   11:23

Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani, informează miercuri DNA.

Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, în perioada aprilie - mai 2013, Ana Maria Pătru ar fi pretins de la reprezentantul unei firme de software suma de un milion de euro, iar la sfârşitul lunii iulie 2013 ar fi pretins de la aceeaşi persoană două ceasuri de lux (un ceas de damă în valoare de 49.700 lei şi un ceas bărbătesc în valoare de 58.500 lei), lăsând să se creadă că are influenţă asupra directorului unei instituţii publice cu atribuţii de control şi a promis că-l va determina să soluţioneze în mod favorabil o investigaţie care privea firma de software.

Mai mult, arată procurorii, la data de 5 decembrie 2016, Ana Maria Pătru ar fi formulat şi înregistrat la DNA un denunţ privind existenţa unei infracţiuni de trafic de influenţă, pretins comisă de directorul instituţiei publice la care s-a făcut referire mai sus, cunoscând că acesta este nereal, iar cu ocazia audierii în calitate de inculpat, Pătru ar fi recunoscut că denunţul - obiect al infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, reţinută în sarcina sa - este mincinos.

DNA mai arată că pentru infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare - astfel cum a fost recunoscută de către Ana Maria Pătru - s-a dispus, în timpul urmăririi penale, disjungerea cercetărilor şi formarea unui dosar separat.

Procurorii precizează că s-a pus sechestru pe bunurile imobile achiziţionate din banii obţinuţi ca urmare a infracţiunii de trafic de influenţă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă a controlului judiciar şi măsurile asigurărorii.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ana maria patru judecata spalare de bani
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close