Antena 3 CNN Actualitate Justiție Înalta Curte se pronunţă în dosarul de corupţie al procurorului Emilian Eva | DNA a cerut închisoare cu executare

Înalta Curte se pronunţă în dosarul de corupţie al procurorului Emilian Eva | DNA a cerut închisoare cu executare

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a României urmează să anunţe sentinţa în dosarul de luare de mită şi spălare de bani al procurorului Emilian Eva în care procurorii DNA au cerut condamnarea acestuia la închisoare cu executare.

Înalta Curte se pronunţă în dosarul de corupţie al procurorului Emilian Eva | DNA a cerut închisoare cu executare
de Georgiana Adam    |    25 Mai 2023   •   12:15

Pe 29 mai 2023, completul de 5 judecători de la Înalta Curte se va pronunța în procesul în care procurorul Emilian Eva a fost condamnat pentru corupție.

În 2017, completul de 3 judecători de la Înalta Curte l-a condamnat pe Eva, în primă instanță, la 2 ani și 11 luni închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și operațiuni financiare incompatibile cu funcția.

Citeşte şi: DNA a cerut închisoare cu executare pentru fostul procuror Emilian Eva acuzat de corupţie şi comerţ ilegal cu tablouri

Atât DNA, cât și Eva au făcut apel împotriva sentinței.

"În 25 iunie 2015, locuința și biroul din Iași ale procurorului Emilian Eva, au fost percheziționate de DNA. Procurorul Eva devenise celebru după ce fusese adus în structura centrală a DNA în mai 2007 special pentru a se ocupa de dosarul ICA. În decembrie 2008, imediat după ce dosarul ICA a fost trimis în instanţă, Eva a fost trimis înapoi la Iaşi. În urma perchezițiilor făcute la Emilian Eva în 2015, poliția judiciară i-a confiscat sute de tablouri (multe dintre ele false).

DNA l-a reținut pe Emilian Eva în iunie 2015 și l-a trimis în judecată în septembrie 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite si fals in declarații. În același dosar au fost trimiși în judecată pentru mărturie mincinoasă Bianca Madalina Eva si Ioan Eva, fiica si respectiv nepotul lui Emilian Eva", se arată într-o postare pe pagina de Facebook - Grupul de Investigaţii Politice.

Înalta Curte se pronunță în dosarul de luare de mită și spălare de bani al procurorului Eva. DNA a cerut condamnarea...

Publicată de Grupul de Investigatii Politice pe Joi, 25 mai 2023

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close