Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, dezvăluiri în premieră. Ce i-a transmis SRI după tragedia din Colectiv

Klaus Iohannis, dezvăluiri în premieră. Ce i-a transmis SRI după tragedia din Colectiv

Klaus Iohannis, dezvăluiri în premieră. Ce i-a transmis SRI după tragedia din Colectiv
19 Mai 2016   •   18:31

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că după incendiul de la Colectiv a primit câteva informări cu privire la sistemul de sănătate, potrivit Agerpres.

"Imediat după Colectiv am primit câteva şi le-am discutat la vremea respectivă", a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, întrebat dacă până în prezent a primit vreo informare cu privire la sistemul de sănătate pe care a considerat-o gravă.

El a susţinut că, în general, anumite informări ajung la Administraţia Prezidenţială, dar dacă sunt specifice pentru un domeniu ele, de regulă, ajung la consilierii care se ocupă de domeniul respectiv.

"Nu îmi amintesc de nicio discuţie sau informare care s-ar fi referit la un anumit producător. Dar au fost informări despre proceduri care nu merg bine în unele spitale", a arătat el.

Şeful statului a subliniat că Preşedinţia nu este entitate de sesizare.

"În momentul în care primim informări, le citim şi ne considerăm informaţi. Preşedinţia nu este entitate de sesizare. Preşedintele nu este un supra-guvern. Aceste informări (...) nu sunt destinate special Administraţiei Prezidenţiale. Dacă informarea conţine lucruri care sunt demne de ştiut în zona spitalelor, informarea merge la prim-ministru, ministrul Sănătăţii, eventual la un director judeţean. Dacă sunt sesizate abateri care eventual ar putea fi considerate penale, atunci aceste informări merg şi la parchete. De fiecare dată, cel care este autoritate în domeniu trebuie să acţioneze. Dacă o informare este făcută pentru ministrul Sănătăţii, nu acţionează instituţional Administraţia Prezidenţială. Dacă sunt chestiuni foarte grave, atunci consilierii prezidenţiali vin cu o informare specială către mine şi dacă, într-adevăr, consider şi eu că este un caz grav pot să îl prezint într-o discuţie cu prim-ministrul, căci este o chestiune care ţine de guvern sau chiar pot să cer o informare în CSAT. Dar nu este gândit în aşa fel încât să primească informări zece oameni şi Preşedinţia să sesizeze suplimentar Ministerul Sănătăţii: 'atenţie că ne-a scris SRI că sunt anumite probleme!", a explicat Iohannis.

Preşedintele a subliniat că problema din domeniul sănătăţii este o chestiune scandaloasă, punctând că este nevoie de o schimbare a sistemului.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: colectiv SRI Klaus Iohannis
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close