Antena 3 CNN Actualitate Strigăte disperate după un loc la ATI! Pacienții mor cu zile din cauza lipsei paturilor la Terapie Intensivă

Strigăte disperate după un loc la ATI! Pacienții mor cu zile din cauza lipsei paturilor la Terapie Intensivă

Una spun autoritățile, alta se întâmplă cu adevărat în spitalele din România. Pe de o parte, suntem asigurați că situația este sub control și că, pe secțiile de Terapie Intensivă sunt locuri destule pentru pacienții în stare gravă, pe de altă parte sunt oameni disperați, care caută pe cont propriu paturi pentru cei apropiați care, altfel, nu au nicio șansă de supraviețuire.

Strigăte disperate după un loc la ATI! Pacienții mor cu zile din cauza lipsei paturilor la Terapie Intensivă
de Laura Dinu    |    11 Noi 2020   •   15:40

Este și cazul Alexandrei Avrigean, care se luptă din răsputeri să găsească un loc liber la Terapie Intensivă pentru tatăl ei. 

”Acum trei zile am aflat că tatăl meu trebuie transferat urgent la ATI, indiferent de locul în care s-ar afla acea secție. Medicii mi-au spus că au încercat și încearcă în continuare să caute și pe cât posibil, noi, familia, să încercăm să dăm telefoane să aflăm dacă este vreun loc disponibil pentru el, apoi să le transmitem si ei se vor ocupa cu transferul lui”, a declarat tânăra pentru Antena 3. 

De 4 zile caută pat pe secțiile ATI din țară, însă răspunsul este unul singur: NU mai sunt locuri!

În acest moment, bărbatul este internat în spital, însă nu pe secția de ATI, în ciuda faptului că atât spitalul cât și familia caută un astfel de loc de aproximativ 4 zile. 

”Am trimis mesaj pe toate grupurile de Facebook unde am putut, am luat legătura cu diferite spitale, Cluj, Târgu Mureș, Sibiu, Alba Iulia, Orăștie... peste tot ni s-a spus că nu noi trebuie să ne interesăm ci medicii trebuie să vorbească, însă ne-au anunțat că nu sunt locuri disponibile”, a adăugat tânăra. 

”Oameni buni, unde e adevărul?”

Aceasta a postat cu numai o zi în urmă un mesaj pe o rețea socială în care își strigă disperarea. 

”Mă poate lămuri și pe mine cineva cum funcționează sistemul nostru Românesc?

Văzând acest articol am încercat sa iau legătura cu mai multe spitale din județul Cluj pentru a găsi unul dinte cele doua locuri disponibile rămase in ATI. Răspunsul “universal” pe care l-am primit a fost “ La noi nu mai sunt locuri, nu știm de ce a fost postat acel articol”...

Oameni buni, unde e adevărul? Sunt mii de oameni infectați cu acest virus, oameni a căror sănătate a fost pusă in pericol, chiar nu avem cum sa ii ajutam? Chiar atât de nepăsători am devenit la suferința atâtor mii de oameni?

”Singurul lucru care mi-a fost oferit a fost ignoranta!”

Tatăl meu a fost infectat cu Covid, iar de 2 zile de când ni s-a transmis că trebuie transferat de urgență la ATI, încerc încontinuu să iau legătura cu medicii care sunt capabili sa îl ajute, iar singurul lucru care mi-a fost oferit a fost ignoranta! Apeluri puse în așteptare, minciuni peste minciuni, apeluri închise “în nas”, pentru că se plictiseau să ofere mai multe informații, efectiv m-au redirecționat de la un spital la altul trecând cu vederea peste tot ceea ce le-am spus și în final....indiferența din plin!

”Câți oameni trebuie sa mai moară ca să fim băgați în seamă?”

Câte cazuri trebuie să mai apăra? Câți oameni trebuie sa mai sufere? Câți oameni trebuie sa mai moară ca să fim băgați în seamă? Pentru voi chiar nu contează viața oamenilor? Chiar în halul acesta am ajuns încât banii să fie mai importanții decât oamenii? Unde este jurământul lui Hipocrate ? Nu mă adresez tuturor medicilor, deoarece unii chiar luptă cot la cot cu pacientul pentru a-l trata, acei oameni sunt adevărații Eroi!

”Trebuie să ne ferim cât de mult posibil de acest virus”

Poate pentru unii este prea târziu, dar noi, cei care suntem sănătoși, care mai avem o speranța, trebuie să ne ferim cât de mult posibil de acest virus, deoarece netratat poate fi fatal ! Nu este o glumă! Mai bine ne ferim de el, decât să ajungem la mila doctorilor!” este mesajul disperat al Alexandrei Avrigean pe o rețea socială. 

×
Subiecte în articol: locuri ati
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close