Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, angajări și sporuri salariale în plină criză. A adus la Guvern peste 1,200 de bugetari în numai 1 an

Ludovic Orban, angajări și sporuri salariale în plină criză. A adus la Guvern peste 1,200 de bugetari în numai 1 an

În plină pandemie, Executivul condus de Ludovic Orban face angajări pe bandă rulantă. De la începutul Guvernării sale și până la sfârșitul lunii trecute, premierul a adus la Secretariatul General al Guvernului peste 1,200 de noi bugetari.

Ludovic Orban, angajări și sporuri salariale în plină criză. A adus la Guvern peste 1,200 de bugetari în numai 1 an
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    22 Oct 2020   •   08:00

Mai mult decât atât, mai multe categorii dintre angajații  statului se bucură acum de majorări de salariu, totul în timp ce numărul șomerilor din România riscă să se dubleze din cauza crizei de coronavirus. 

Peste 1,200 de angajări în numai 1 an

Dacă în octombrie 2019 Guvernul Dăncilă lăsa moștenire 3,143 de angajați, la sfârșitul lunii august 2020, numărul acestora crescuse la 4,394, potrivit ultimelor date publicate de Ministerul Finanțelor. Practic, în doar 10 luni, liberalii au umflat schema cu 1,251 de posturi. 

Pe de altă parte, majorările salariilor au continuat și anul acesta, în plină criză, pentru anumite categorii de bugetari, sub formă de sporuri. 

Sporuri cumulate pentru angajații Guvernului 

Săptămâna trecută, funcționarii publici și personalul contractual de la Parlament, Administrația Prezidențială și Secretariatul General al Guvernului au câștigat dreptul de a cumula sporul de 15% pentru ”complexitatea muncii” cu sporul de 15% pentru ”activitatea legislativă”, lucru interzis până acum prin legea salarizării unitare. 

Modificarea a fost adoptată de Camera Deputaților în calitate de for decizional, notează jurnalul.ro.

La polul opus, apar și previziuni sumbre cu privire la numărul șomerilor care ar putea apărea în perioada următoare. Astfel, 500,000 de oameni ar putea rămâne fără loc de muncă din cauza crizei de coronavirus, arată un studiu al unei companii de consultanță.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban anjajări
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close