Antena 3 CNN Actualitate MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Italia: Lista zonelor vizate de Cod Roşu de caniculă

MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Italia: Lista zonelor vizate de Cod Roşu de caniculă

Ministerul Afacerilor Interne (MAE) a emis o atenționare de călătorie în Italia din cauza caniculei. În Italia, în următoarele zile va fi foarte cald, mai multe zone fiind vizate de o avertizare cod roșu de caniculă.

MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Italia: Lista zonelor vizate de Cod Roşu de caniculă
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    23 Aug 2023   •   19:33

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că, pentru perioada 23 - 27 august 2023, autoritățile locale au emis un cod roșu de caniculă, cu temperaturi foarte ridicate, asociate cu un nivel de umiditate ridicat și radiații solare severe.

Sunt vizate localitățile Bari, Bologna, Bolzano, Brescia, Campobasso, Genova, Firenze, Frosinone, Latina, Milano, Napoli, Perugia, Rieti, Roma, Torino, Trieste, Venezia, Verona și Viterbo.

Se recomandă cetățenilor români să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situația de la fața locului, transmite MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Italia.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close