Antena 3 CNN Actualitate Recomandările MAE pentru toți românii din Franța, după atentatele de la Paris

Recomandările MAE pentru toți românii din Franța, după atentatele de la Paris

Recomandările MAE pentru toți românii din Franța, după atentatele de la Paris
Sursa foto: Foto:Agerpres
14 Noi 2015   •   19:06

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomandă cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Franței ca, în măsura posibilităților, să utilizeze pașapoartele valabile alături de cărțile de identitate.

 
Recomandarea vine pe fondul decretarii stării de urgență pe tot teritoriul Franței, în urma atacurilor comise în Paris în seara zilei de 13 noiembrie.
 
"Acest lucru nu inseamna inchiderea efectiva a granitelor, ci introducerea de controale la frontiere pentru toate persoanele care doresc sa intre sau sa iasa de pe teritoriul francez. In aceste conditii, MAE recomanda cetatenilor romani ca, in masura posibilitatilor, sa utilizeze pasapoartele valabile alaturi de cartile de identitate", precizeaza MAE.
 
Pe fondul starii de urgenta, autoritățile franceze pot interzice circulația persoanelor și pot stabili zone de protectie și securitate.
 
"Starea de urgență a intrat în vigoare pe teritoriul Franţei în cursul nopţii trecute. Acest nivel de alertă permite autorităţilor franceze să interzică circulația persoanelor și să stabilească zone de protecție și securitate. MAE precizează că, tot în cursul nopţii, autorităţile franceze au adoptat şi un decret pentru punerea în aplicare a unor măsuri consolidate în toate orașele din regiunea Ile-de-France. Aceste dispoziții permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă, închiderea temporară a sălilor de spectacol și a locurilor de reuniuni publice, predarea armelor și posibilitatea de a efectua percheziții administrative. De asemenea, şcolile, liceele, unitățile de învățământ, universitățile vor fi închise sâmbătă în Ile-de-France, iar excursiile școlare au fost anulate", se arată în comunicatul MAE.

 
 

×
Subiecte în articol: MAE Atentat terorist Paris
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close