Antena 3 CNN Actualitate Marcel Butuza, Prinţul Asfaltului, şi-a construit heliport defrişând un parc dendrologic

Marcel Butuza, Prinţul Asfaltului, şi-a construit heliport defrişând un parc dendrologic

Marcel Butuza, Prinţul Asfaltului, şi-a construit heliport defrişând un parc dendrologic
Sursa foto: Foto: Mediafax
17 Dec 2011   •   22:29

Marcel Butuza, unul din regii asfaltului, şi-a construit heliport pentru elicopterele sale. Numai că, pentru asta distrus o parte din parcul dendrologic al domeniului Ştirbei din Braşov, pe care îl deţine. Dezvăluirea a fost făcută la emisiunea Exces de putere. Numit şi Prinţul Asfaltului, Butuza a intrat în atenţia presei după ce a primit mai multe contracte de asfaltare şi deszăpezire plătite din bani publici.

Marcel Butuza a achiziţionat în 2005 de la moştenitorii lui Barbu Stirbei domeniul princiar ce cuprinde o gradină de 84 de mii de metri pătraţi şi un parc dendrologic cu peste 450 de specii. O parte din acest parc a fost defrişată pentru a face loc unui heliport pentru elicoptere sale, motiv pentru care autotităţile locale au fost indignate. Palatul Stirbei a fost vânat şi de consiliul judeţean Braşov.

De serviciile lui Butuza au beneficiat şi unii ministri. Cel al dezvoltării rurale şi mediului Elena Udrea şi actualul ministru al Muncii, Sulfina Barbu. În mai anul trecut, cele două au zburat de la Alba Iulia la Mamaia cu un elicopter de-al lui Butuza. Atunci "prinţul asfaltului" spunea că nu-şi aduce aminte dacă doamnele au plătit transportul.

Marcel Butuza a devenit miliardar după ce a încheiat mai multe contracte de asfaltare cu Primaria Braşov. Cu sprijinul primarului Braşovului, George Scripcaru, omul de afaceri s-a abonat la contracte cu statul. Averea omului de afaceri Marcel Butuză este estimată la 60-65 milioane de euro.

 


×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close