Antena 3 CNN Actualitate Media Ce l-a implorat fosta doamnă a Americii Jackie Kennedy pe soţul ei, acum 50 de ani

Ce l-a implorat fosta doamnă a Americii Jackie Kennedy pe soţul ei, acum 50 de ani

Ce l-a implorat fosta doamnă a Americii Jackie Kennedy pe soţul ei, acum 50 de ani
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    13 Sep 2011   •   11:31

O serie de interviuri cu fosta doamnă a Americii Jackie Kennedy va fi lansată miercuri, odată cu cea de-a 50-a aniversare a Administraţiei Kennedy. Interviurile au fost realizate în urmă cu 47 de ani, de un fost consilier de la Casa Albă, la scurt timp după asasinarea preşedintelui Kennedy.

Posturile de televiziune americane au difuzat deja bucăţi din aceste interviuri. Jackie Kennedy vorbeşte despre anii petrecuţi la Casa Albă ca fiind cei mai frumoşi. 

„Dacă se întâmplă ceva, vreau să fiu lângă tine. Prefer să mor lângă tine decât să trăiesc fără tine". Acestea au fost cuvintele lui Jackie Kennedy, în 1962, atunci când criza rachetelor cubaneze a atins apogeul. Jacqueline Kennedy şi-a implorat soţul să o ţină lângă el în cazul unui atac nuclear.

În aceste interviuri, proaspăta văduvă nu a făcut nicio referire la asasinarea soţului său, după cum nu au fost atinse nici problemele de sănătate ori aventurile extraconjugale ale acestuia.

În schimb, Jackie a făcut o radiografie dură a membrilor clanului Kennedy şi la moştenirea lăsată de această familie în politica Stetelor Unite.

Fosta primă doamnă a Americii a povestit şi faptul că Robert F. Kennedy şi-a implorat fratele să nu îl numească procuror general al SUA, pentru a nu fi considerată o dovadă de nepotism.

La un moment dat, pe casetă se aude vocea lui John Kennedy Junior, în vârstă de trei ani.

Cuvintele la adresa marilor personalităţi ale vremii nu au fost deloc blânde. Despre fostul preşedinte al Franţei, Charles de Gaulle, Jackie Kennedy spunea că „era un om plin de ură, un egomaniac". Pe Indira Gandhi a catalogat-o drept „o femeie insistentă, oribilă", iar pe Martin Luther King drept „un om teribil, un fals".

 


×
Subiecte în articol: lansare asasinare
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close