CNN îşi suspendă difuzarea în Rusia în urma unor schimbări în legislaţia privind presa

de A.M.P    |    11 Noi 2014   •   08:34
CNN îşi suspendă difuzarea în Rusia în urma unor schimbări în legislaţia privind presa Foto: indiareflects.com

Postul american de televiziune CNN a anunţat luni că-şi suspendă difuzarea în Rusia, în urma unor "schimbări recente în legislaţia rusă privind mass-media" care au ca scop să consolideze controlul asupra presei independente, scrie AFP.
   
Compania-mamă a CNN, Turner International, nu a oferit vreun calendar în comunicat, însă potrivit agenţiei ruse Tass difuzarea urmează să fie întreruptă de la 31 decembrie.
   
"Turner International analizează opţiunile distribuţiei CNN în Rusia, în lumina schimbărilor recente din legislaţia rusă privind mass-media", anunţă grupul într-un comunicat. "Punem capăt relaţiilor noastre de distribuţie actuale în timpul acestui proces", adaugă grupul.
   
"Sperăm să putem reveni pe această piaţă şi-i vom informa pe partenerii noştri cu privire la orice evoluţie în legătură cu reluarea acestor servicii", a anunţat Turner International, proprietatea Time Warner.
   
În comunicat se precizează că biroul CNN de la Moscova "nu este afectat" de această decizie.
   
Măsura intervine în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin vizează tot mai mult presa independentă, în special pe tema acoperirii crizei din Ucraina.
   
Noua lege limitează la 20% partea de capital pe care o entitate străină o poate deţine într-o companie media în Rusia, ceea ce ameninţă cea mai mare parte a organismelor independente din ţară.
   
Cele mai importante organizaţii de presă din Rusia sunt publice sau controlate de către aliaţi ai lui Putin.
  

Parteneri
x close