Antena 3 CNN Actualitate Media Deutsche Welle: O putere de 7 eurocenţi - Băsescu, vanitos şi subiectiv

Deutsche Welle: O putere de 7 eurocenţi - Băsescu, vanitos şi subiectiv

Deutsche Welle: O putere de 7 eurocenţi - Băsescu, vanitos şi subiectiv
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Dec 2013   •   10:31

Preşedintele Traian Băsescu este caracterizat ca fiind vanitos, subiectiv şi inconsecvent de către Deutsche Welle. Traian Băsescu vrea să lase impresia că prezenţa sa pe scena politică este indispensabilă, suferind de o "vanitate hipetrofiată", scriu cei de la Deutsche Welle.

În articolul intitulat "O putere de 7 eurocenţi" jurnaliştii mai scriu că este incert dacă preşedintele "se supune unei raţiuni mai înalte sau dacă urmăreşte un interes pur personal". "E un exces de eu" în toată această argumentare instituţională, mai notează Deutsche Welle.

"E un exces de "eu" în toată această argumentare instituţională. Iliescu pretindea că ceva se impune prin puterea conjuncturilor, Traian Băsescu pretinde că fără el nu se poate. Chiar şi modul în care vorbeşte despre el însuşi la persoana a treia este semnul unei vanităţi hipertrofiate. (...) Preşedintele a ales un subiect popular, care poate fi argumentat şi din punct de vedere economic, dar în realitate el nu este consecvent pe linie liberală, căutând doar partea facilă, de popularitate: a aprobat mărirea salariilor pentru medici şi profesori, a aprobat indexarea pensiilor şi majorarea salariului minim, dar se opune creşterii taxelor. E o postură prea comodă ca să fie credibilă", notează jurnaliştii Deutsche Welle.




×
Subiecte în articol: Deutsche Welle
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close