Antena 3 CNN Actualitate Medicul Mihai Craiu, apel disperat în plină pandemie de coronavirus: ”Este obligația noastră, a tuturor!”

Medicul Mihai Craiu, apel disperat în plină pandemie de coronavirus: ”Este obligația noastră, a tuturor!”

Medicul pediatru, Mihai Craiu, face un apel disperat pentru redeschiderea școlilor. ”Copiii nu mai suportă acest tip de alienare. Dacă ne uităm aici avem o serie întreagă de prezentări pentru fenomene nevrotice, pentru depresie, copiii suferă, au nevoie de interacțiune”.

Medicul Mihai Craiu, apel disperat în plină pandemie de coronavirus: ”Este obligația noastră, a tuturor!”
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    13 Ian 2021   •   08:20

”Redeschiderea școlilor este o obligație a noastră, a tuturor, de la părinți până la autorități. Nu știu când va fi acel moment, dar cred că există timpul în viitorul apropiat – cu sprijinul epidemiologilor, care o să ne spună cât de răspândită este noua tulpină, să se elaboreze un plan ca să se deschidă în siguranță școlile acolo unde se poate, adică în zonele verzi.

În acest moment, trebuie deschise întâi grădinițele, creșele, care știm din occident că au funcționat fără vreun risc epidemiologic. Personal cred, ca părinte și ca medic, că școlile trebuie neapărat deschise. Copiii nu mai suportă acest tip de alienare. Dacă ne uităm aici avem o serie întreagă de prezentări pentru fenomene nevrotice, pentru depresie, copiii suferă, au nevoie de interacțiune. Noi trebuie să facem ce este sigur pentru ei”, a declarat medicul pediatru, potrivit gândul.ro.

Efectele devastatoare ale închiderii şcolilor. Dr. Mihai Craiu: "Vedem tot mai frecvent adolescenţi cu depresie şi gânduri de sinucidere"

Închiderea şcolilor şi reducerea interacţiunilor interumane, ca urmare a restricţiilor specifice pandemiei, determină efecte grave în planul sănătăţii psihice a elevilor iar medicii pediatri trag, în acest sens, un semnal de alarmă.

"Noi, urgentiştii pediatri, am început să vedem din ce în ce mai frecvent adolescenţi cu depresie, cu idei de suicid. Statul acasă, distanţa şi lipsa colegilor şi a interacţiunii umane au efecte absolut impresionante. Sunt ferm convins, ca medic şi părinte, că şcolile trebuie deschise, însă trebuie ca zona respectivă să fie pe verde", spune Mihai Craiu.

Mihai Craiu: Profesorii trebuie să se vaccineze înaintea redeschiderii şcolilor

El a fost primul medic vaccinat la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului şi este ferm convins că, înaintea eventualei redeschideri a şcolilor pentru cursurile cu prezenţă, profesorii şi părinţii trebuie, la rândul lor, să se vaccineze.

"A fost cum m-am aşteptat (administrarea vaccinului, n.r.) Singurul lucru special a fost că n-am simţit, practic, nimic. A fost precum celelalte vaccinuri pe care le-am făcut, precum antigripalul de anul trecut. Nu pot să-mi doresc decât să fie un număr cât mai mare de persoane vaccinate, pentru că numai astfel ne vom putea recăpăta viaţa. E foarte important ca părinţii să se vaccineze iar profesorii să fie imunizaţi înaintea începerii şcolilor pentru că, astfel, riscul infectării elevilor va scădea", a spus Mihai Craiu, în contextul în care copiii sub 16 ani nu pot beneficia încă de vaccin.

×
Subiecte în articol: Mihai Craiu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close