Antena 3 CNN Actualitate Medicii care l-au internat miercuri în spital pe Nicușor Constantinescu, urmăriți penal de DNA

Medicii care l-au internat miercuri în spital pe Nicușor Constantinescu, urmăriți penal de DNA

Medicii care l-au internat miercuri în spital pe Nicușor Constantinescu, urmăriți penal de DNA
09 Iun 2016   •   10:56

Lovitură pentru medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Şefa Secţiei de Cardiologie, Raluca Parepa, şi medicul Marius Ţoringhibel sunt cercetaţi de DNA, sub control judiciar,  pentru favorizarea infractorului, pe o perioadă de 60 de zile.

Cei doi sunt acuzaţi că au decis să-l interneze, în spital, miercuri, pe preşedintele suspendat al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu, deși nu era nevoie.

Procurorii susţin că cei doi medici l-au ajutat pe Constantinescu "să execute măsura arestului preventiv în condiţii mai blânde", după ce acesta a acuzat probleme medicale în timp ce era la instanţă.

„Conform DNA, din ordonanțele de dispunere a controlului judiciar întocmite de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora :

La data de 08 iunie 2016, inculpații Parepa Raluca-Irinel și Țoringhibel Marius, în calitățile arătate mai sus, au dispus internarea inculpatului Constantinescu Nicușor Daniel (arestat preventiv în dosarul nr.821/36/2015 al Curții de Apel Constanța), la subunitatea medicală unde își desfășoară activitatea, astfel încât acesta să execute măsura arestului preventiv în condiții mai blânde.

Inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a fost internat în unitatea medicală respectivă, deși era obligatorie internarea sa într-una din unitățile medicale ale Administrației Naționale a Penitenciarelor, cu efectul sustragerii acestuia de la executarea, în mod legal, a măsurii arestării preventive dispuse de către instanța competentă, pe durata internării în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Concret, din probatoriul administrat a reieșit că diagnosticul la internare al inculpatului nu necesita internarea în unitatea medicală mai sus menționată”, se arată în comunicatul DNA.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close