Antena 3 CNN Actualitate Mesajul emoționant al unei scriitoare către români: ”Pentru fiecare preot care a căzut, decăzut, există cel puţin o sută de preoţi care şi-au lăsat sângele ...”

Mesajul emoționant al unei scriitoare către români: ”Pentru fiecare preot care a căzut, decăzut, există cel puţin o sută de preoţi care şi-au lăsat sângele ...”

 Mesajul emoționant al unei scriitoare către români: ”Pentru fiecare preot care a căzut, decăzut, există cel puţin o sută de preoţi care şi-au lăsat sângele ...”
01 Aug 2017   •   11:41

În contextul scandalurilor prin care trece Biserica Ortodoxă Română, scriitorul și regizorul Ivona Boltan publică un articol în care ne îndeamnă să ne uităm și la preoţii care şi-au lăsat sângele, dinţii, oasele în pământul acestei ţări.

Este un apel la moralitate care te va răscoli și te va pune pe gânduri. Reproducem integral mai jos articolul intitulat ”Lecții greșite de uitare”:

”Acum că a trecut marea furie referitoare la homosexualitatea preoţilor, acum că uite până şi Patriarhul Daniel a zis că-i pare rău că Biserica în ansamblul ei a avut de suferit, acum că s-a mai aşternut praful de xanax pe noi, aş vrea să vă spun câte cevauri mărunte, dar care poate merită luate în calcul.

Pentru fiecare preot care a căzut, decăzut, s-a împiedicat sau i s-a pus piedică, există cel puţin o sută de preoţi care şi-au lăsat sângele, dinţii, oasele în pământul acestei ţări.

Despre ei nu vorbeşte nimeni înafara Bisericii.

Dar ei sunt acolo, fie că le spuneţi eroi, sau legionari, sau sfinţi ai închisorilor, ei există în dosare, sunt număraţi pe capete şi îngropaţi la grămadă, care pe unde, dar există.

Cei mai mulţi, tineri “frumoşi” şi ei, până în 30 de ani. Dar asta e, nu s-a făcut procesul comunismului, să ne fie de bine! Trăim iarăşi şi iarăşi aceeaşi placă. Rezistenţă, avem! Activişti, avem! Limbaj de lemn, amă, mamă, compensează toate defrişările. Corupţie, avem…

Revenind la căderea preoţilor şi la grandoare înaintaşilor pe care ne străduim din răsputeri să-i uităm. Nu ne place să ne raportăm la modele mari că asta ne face laşităţile mai vizibie. Continuarea AICI. 

×
Subiecte în articol: mesaj preot scriitoare romani
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close