Antena 3 CNN Actualitate Iohannis, după atacurile de la Paris: E nevoie de mai multă determinare în combaterea terorismului

Iohannis, după atacurile de la Paris: E nevoie de mai multă determinare în combaterea terorismului

Iohannis, după atacurile de la Paris: E nevoie de mai multă determinare în combaterea terorismului
14 Noi 2015   •   01:40

"Am primit cu durere și consternare știrea privind atacurile teroriste sângeroase care au avut loc la Paris și au îndoliat întreaga lume. Îmi exprim, în numele meu şi al poporului român, solidaritatea cu autorităţile de la Paris şi cu națiunea franceză. Aceste atacuri barbare, care au secerat viețile a zeci de oameni nevinovați, trebuie să fie un semnal pentru întreaga comunitate internațională: să arătăm și mai multă determinare în combaterea terorismului și în apărarea valorilor umanității. Dumnezeu să-i odihnească pe cei dispăruți și să-i aibă în grijă pe cei răniți!", a scris preşedintele Klaus Iohannis, pe Facebook.

Cel puţin 60 de persoane au fost ucise, iar alte sute sunt rănite în urma atacurilor teroriste comise vineri seară în Paris, anunţă surse din cadrul poliţiei citate de AFP.
 
Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc vineri seară în faţa "Stade de France", în cursul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. La meci asista şi preşedintele Francois Hollande, care a fost evacuat în siguranţă.
 
În paralel, terorişti au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.
 
În sala de concerte din zona Bataclan, în sectorul 10 al Parisului, persoane înarmate au ucise zeci de persoane şi ţin ostatice alte câteva sute. În momentul atacului, în sală avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.
 
Autorităţile franceze par depăşite de situaţie. 
 
Cel mai probabil este vorba de atentate coordonate care poartă marca unor organizaţii teroriste precum Al-Qaida sau Stat Islamic.

×
Subiecte în articol: Atentat terorist Paris Klaus Iohannis
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close