Antena 3 Actualitate Mesajul președintelui Iohannis, de Ziua Românilor de Pretutindeni

Mesajul președintelui Iohannis, de Ziua Românilor de Pretutindeni

de M.Z.    |    28 Mai 2017   •   10:40
Mesajul președintelui Iohannis, de Ziua Românilor de Pretutindeni
Sursa foto: Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, duminică, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, că îşi doreşte ca aceştia să se susţină reciproc şi să participe la luarea deciziilor care le afectează viaţa. 

"Ca în fiecare ultimă duminică a lunii mai, astăzi sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni, zi în care, oriunde ne-am afla, redescoperim bucuria de a face parte dintr-un popor care a oferit atât de multe întregii lumi. Cu atâţia români aflaţi acum peste hotare, cea mai bună manieră în care statul le poate recunoaşte contribuţia este să se pună în slujba lor", spune şeful statului. 

Acesta aminteşte că în 2016 s-au făcut "unele progrese" în ceea ce priveşte oferirea de servicii consulare online, simplificarea recunoaşterii diplomelor, susţinerea întoarcerii în ţară prin antreprenoriat, dar admite că "mai sunt multe de făcut" 

"Indiferent de domeniul în care muncesc, îmi doresc ca românii de pretutindeni să se susţină reciproc şi să participe la luarea deciziilor care le afectează viaţa", adaugă preşedintele Iohannis, care le transmite la mulţi ani românilor "de aici sau de acolo". 

Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită, începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai. Până în 2014, ea era celebrată la 30 noiembrie, odată cu sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close